Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FRF şi UEFA au prezentat logo-ul şi biletele finalei Europa League de la Bucureşti

FRF şi UEFA au prezentat logo-ul şi biletele finalei Europa League de la Bucureşti

FRF şi UEFA au prezentat logo-ul şi biletele finalei Europa League de la Bucureşti
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    26 Noi 2011   •   08:24

FRF şi UEFA au prezentat, vineri, logo-ul şi biletele finalei Europa League, care va avea loc pe 9 mai 2012, la Bucureşti, pe Naţional Arena.

 
La eveniment, primul din seria celor care vor prefaţa finala celei de-a doua competiţii europene la nivel de club, au participat 80 de reprezentanţi ai presei şi peste 150 de invitaţi, printre care s-au numărat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, ambasadorul finalei, Miodrag Belodedici, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Doina Melinte, preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi foşti internaţionali Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu şi Dorinel Munteanu.
 
Am dorit şi doresc în continuare să nu-i dezamăgesc pe români. Atât cât ţine de noi vom face tot posibilul ca cei prezenţi la finală să se simtă bine. Din punct de vedere organizatoric sunt o mulţime de lucruri de făcut. Echipa de la Primărie se pregăteşte de un an de zile pentru evita orice incident de organizare. Recepţia lucrărilor la stadion se va face după ce vor fi rezolvate o serie de probleme cum ar fi modificările ce trebuie operate la scările din incinta stadionului pentru a evita alunecările sau căderile spectatorilor”, a declarat Sorin Oprescu, edilul Bucureştiului adăugând că, din luna februarie, nu se vor mai disputa activităţi sportive pe Naţional Arena, pentru menţinerea în stare bună a gazonului.
 
Stadionul este gata, mai trebuie să eliminăm două rânduri, în zona de premiere, dar de acest lucru ne vom ocupa când va fi cazul. De luni încep să se vândă biletele, suntem în grafic pentru evenimentul de pe 9 mai, când Bucureştiul va fi în prim-planul fotbalului european şi mondial. Sper să fie două echipe mari în finală. Aş dori din tot sufletul să văd o echipă românească, dar e foarte greu. Manchester City, Valencia, Dortmund, Chelsea, Eindhoven sunt echipe destul de puternice care pot juca o finală aici”, a precizat Mircea Sandu. 
 
Fostul căpitan al echipei naţionale, Gheorghe Hagi, consideră că România merită să organizeze un astfel de eveniment - „Avem un stadion superb. Este meritul celor care s-au luptat pentru orgnizarea acestui spectacol, e ceva fantastic, ceva unic” -, în timp ce antrenorul campioanei Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu, speră că totul va decurge fără probleme: „Ne face mare cinste acest eveniment, toţi românii merită pe deplin această finală. Sper să fie o reuşită, să intrăm şi noi mai mult în Europa. Sper să vină lumea la stadion, să se umple”.
 
Gheorghe Popescu a declarat că aşteaptă o finală care să se dispute între două dintre fostele sale echipe şi a adăugat că se aşteaptă ca acesta să fie un pas spre următorul nivel: organizarea unui ultim act din Liga Campionilor.
 
Mi-aş dori o finală Eindhoven - Tottenham, echipe la care am jucat eu. E un avantaj extrem de important acest stadion nou, care ne-a oferit această posibilitate de a organiza finala. Sperăm să mergem mai departe, poate eventual organizarea unei finale de Liga Campionilor. Ar fi extraordinar ca această finală să fie un imbold şi pentru copii, să-şi dorească să joace un astfel de meci”, a spus Popescu.
 

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close