Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Granzii din Anglia au respins ideea de playoff pentru Liga Campionilor

Granzii din Anglia au respins ideea de playoff pentru Liga Campionilor

Granzii din Anglia au respins ideea de playoff pentru Liga Campionilor
Sursa foto: steven gerrard
05 Mar 2010   •   19:56

Manchester United, Chelsea, Arsenal şi Liverpool au fost singurele echipe care s-au opus ideii ca al patrulea loc al Angliei în Liga Campionilor să se atribuie în urma disputării unui playoff în patru. Cei patru coloşi din Premier League au zădărnicit iniţiativa, având în vedere că era nevoie de votul pozitiv a cel puţin două dintre aceste echipe. Toate celelalte cluburi din Premier League au agreat iniţiativa.
Potrivit propunereii Federaţiei Engleze de Fotbal (FA), echipele care încheiat campionatul pe locurile 4-7 urmau să dispute un miniturneu de playoff, iar echipa care ieşea câştigătoare putea avansa în preliminariile Ligii Campionilor. Ideea nu le-a surâs deloc granzilor, care au refuzat propunerea în bloc, speriată că această decizia l-ar putea costa, la un moment dat, locul în Liga Campionilor. În caz că era adoptată, schimbarea nu intra în vigoare mai repede de trei ani, cât timp actualul contract de drepturi de televizare este încă în vigoare.
"Tema principală de discuţie a fost legată de un playoff pentru al patrulea loc calificant în Champions League. Am avut o mulţime de discuţii, o mulţime de detalii, o mulţime de date. Totuşi, nu a existat suficient sprijin pentru ca această idee să meargă mai departe, aşa că nu vom discuta despre această propunere", a declarat preşedintele executiv al Premier League, Richard Scudamore.
Antena3.ro

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close