Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: APOEL, prima echipă din Cipru în optimi. Şahtior, eliminată din Europa

Liga Campionilor: APOEL, prima echipă din Cipru în optimi. Şahtior, eliminată din Europa

Liga Campionilor: APOEL, prima echipă din Cipru în optimi. Şahtior, eliminată din Europa
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    24 Noi 2011   •   00:04

APOEL Nicosia a confirmat că este marea surpriză a actualei ediţii a Ligii Campionilor, devenind prima echipă din Cipru care se califică în optimile de finală ale competiţiei, după ce a reuşit o remiză albă la St. Petersburg împotriva lui Zenit.

 
Cu 9 puncte acumulate şi neînvinşi, ciprioţii au chiar şi şansa de a termina pe primul loc în grupa G, dacă, în ultima etapă, vor obţine cel puţin o remiză cu Şahtior pe teren popriu, iar Zenit nu va câştiga la Porto.
 
Echipa lui Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, nu mai are şanse nici la primăvara Europa League, după ce FC Porto a câştigat în Ucraina cu 2-0, prin reuşita brazilianului Hulk şi autogolul românului Răzvan Raţ, care s-a aflat pe teren tot meciul. Pentru a merge mai departe, portughezii sunt obligaţi să câştige în faţa lui Zenit pe teren propriu. 
 
În derbyul serii, pe San Siro, Barcelona şi-a asigurat primul loc în grupa H, reuşind să se impună cu 3-2 în faţa lui AC Milan. Catalanii au deschis scorul prin autogolul lui Van Bommel, dar Ibrahimovic a egalat aproape imediat pentru campioana Italiei. Echipa lui Guardiola a revenit în avantaj după un penalty transformat de Messi, argentinianul fiind nevoit să repete execuţia pentru că, la prima încercare, s-a oprit înainte de a lovi balonul.
 
În debutul părţii secunde, gazdele au egalat pentru a doua oară, prin Kevin Prince Boateng, mijlocaşul ghanez înscriind golul serii, după o preluare superbă pe lângă Abidal şi un şut în forţă la colţul scurt. Victoria deţinătoarei trofeului a fost adusă de Xavi, care a finalizat simplu din interiorul careului assistul excelent al lui Messi.
 
În cel de-al doilea meci al grupei, în Belarus, Viktoria Plzen a făcut un pas mare spre calificarea în primăvara Europa League, reuşind să învingă cu 1-0 pe BATE Borisov. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Bakos, în finalul primei reprize.
 
Valencia a realizat scorul serii şi al actualei ediţii de Liga Campionilor, 7-0 pe teren propriu cu belgienii de la Genk, cel mai clar succes al „liliecilor” în istoria participărilor lor în această competiţie. Soldado, de trei ori, Jonas, Pablo Hernandez, Aduriz şi Costa au marcat pentru spanioli, care au nevoie de o remiză la Londra, împotriva lui Chelsea pentru a merge mai departe.
 
Echipa lui Andre Villas-Boas s-a împiedicat în Germania, fiind învinsă de Bayer Leverkusen, scor 1-2. Englezii au deschis scorul prin Didier Drogba, însă gazdele au întors rezultatul graţie golurilor lui Derdiyok şi Friedrich, ultimul venit în prelungiri, şi au urcat pe primul loc în clasamentul grupei E înainte de ultima etapă, când se vor deplasa în Belgia pentru duelul cu Genk.
 
Arsenal şi-a asigurat calificarea în optimi de pe prima poziţie a grupei F, după ce a învins pe Emirates Stadium pe Borussia Dortmund cu 2-1. Olandezul Van Persie a reuşit o nouă dublă pentru echipa lui Arsene Wenger, în timp ce japonezul Kagawa a marcat golul de onoare al campioanei Germaniei, care riscă să fie eliminată din Europa, pentru că Olympiakos a dat lovitura în Franţa, unde a câştigat cu 1-0 în faţa lui Marseille.
 
Grecii pot visa chiar la optimile Ligii Campionilor, dacă înving în ultima etapă acasă pe Arsenal, iar Marseille nu va câştiga la Dortmund.
 
Rezultate Liga Campionilor
 
Grupa E: Leverkusen - Chelsea 2-1, Valencia - Genk 7-0
 
Grupa F: Marseille - Olympiakos 0-1, Arsenal - Dortmund 2-1
 
Grupa G: Zenit - APOEL 0-0, Sahtior - FC Porto 0-2
 
Grupa H: BATE Borisov - Viktoria Plzen 0-1, AC Milan - Barcelona 2-3.
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close