Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Deţinătoarea trofeului, doar egal pe teren propriu. Messi, din nou decisiv pentru Barcelona

Liga Campionilor: Deţinătoarea trofeului, doar egal pe teren propriu. Messi, din nou decisiv pentru Barcelona

Liga Campionilor: Deţinătoarea trofeului, doar egal pe teren propriu. Messi, din nou decisiv pentru Barcelona
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    20 Sep 2012   •   00:30

Chelsea Londra, deţinătoarea trofeului, a pierdut un avantaj de două goluri pe teren propriu şi a reuşit doar o remiză cu Juventus, în timp de Leo Messi a marcat o dublă şi a evitat o înfrângere ruşinoasă pentru FC Barcelona.

Brazilianul Oscar a fost eroul primei reprize a partidei de pe Stamford Bridge dintre Chelsea şi Juventus, jucătorul transferat în această vară de la Internacional Porto Alegre făcându-şi un debut senzaţional în Liga Campionilor.

Mijlocaşul de 21 de ani a înscris de două ori în doar trei minute şi a dus scorul la 2-0 pentru Chelsea în faţa lui Juventus Torino, italienii revenind în cea mai importantă competiţie a echipelor de club după o pauză de trei ani.

Londonezii nu au reuşit însă să debuteze cu o victorie în acest sezon, pentru că Arturo Vidal a redus din diferenţă pentru bianconeri înainte de pauză, pentru ca Fabio Quagliarella să facă 2-2 în minutul 80 şi să aducă un punct pentru campioana Italiei.

În celălalt mechi din grupa E, în Ucraina, echipa antrenată de Mircea Lucescu, Shakhtar Donetsk, la care Răzvan Raţ a fost integralist, a învins cu 2-0 pe danezii de la Nordsjaeland, debutanţi în Liga Campionilor. Armeanul Henrik Mkhitaryan a marcat ambele goluri ale gazdelor, în minutele 44 şi 76.

În grupa G, Barcelona a trecut prin mari emoţii pe teren propriu în faţa lui Spartak Moscova, înainte de a se impune cu 3-2 graţie aceluiaşi decisiv Lionel Messi.

Lucrurile păreau să meargă conform planului pentru catalani, care au deschis scorul după un sfert de oră de joc prin Cristian Tello. Autogolul lui Dani Alves a complicat însă lucrurile pentru gazde, mai ales după ce Romula i-a adus în avantaj pe ruşi la începutul reprizei a doua.

A fost momentul în care Messi a luat jocul pe cont propiu, argentinianul înscriind de două ori, în minutele 71 şi 80, iar Tito Vilanova, antrenorul Barcelonei, a putut răsufla uşurat.

În a doua întâlnire a grupei, la Glasgow, Celtic şi Benfica au încheiat la egalitate, scor 0-0, singurul meci al serii în care nu s-a marcat.

Surpriza zilei de miercuri a venit din grupa F, campioana Belarusului, BATE Borisov dând lovitura în Franţa, la Lille, unde a câştigat cu 3-1. Volodko, Rodionov şi Olekhnovich au punctat pentru oaspeţi în prima repriză, echipa din Hexagon reducând din diferenţă prin Chedjou, în minutul 60.

În duelul favoritelor din această grupă, la Munchen, Bayern a trecut de Valencia cu 2-1, prin golurile înscrise de Schweinsteiger şi Kroos, respectiv Valdez.

Rezultate Liga Campionilor

Grupa E:
Shakhtar - Nordsjaelland 2-0, Chelsea - Juventus 2-2

Grupa F: Lille - BATE Borisov 1-3, Bayern - Valencia 2-1

Grupa G: Barcelona - Spartak 3-2, Celtic Benfica 0-0

Grupa H: Braga - CFR Cluj 0-2, Man. United - Galatasaray 1-0


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close