Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Milan egalează în prelungiri pe Camp Nou, APOEL produce surpriza serii

Liga Campionilor: Milan egalează în prelungiri pe Camp Nou, APOEL produce surpriza serii

Liga Campionilor: Milan egalează în prelungiri pe Camp Nou, APOEL produce surpriza serii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    14 Sep 2011   •   00:10

FC Barcelona şi AC Milan au încheiat la egalitate pe Camp Nou, scor 2-2, în derbyul zilei din Liga Campionilor, ciprioţii de la APOLE Nicosia au revenit de la 0-1 şi au învins cu 2-1 pe Zenit St. Petersburg, reuşind surpriza serii, în timp ce echipa lui Mircea Lucescu, Sahtior Donetsk, a pierdut la Porto, la capătul unui meci în care a avut doi eliminaţi.

 
La Barcelona, Pato a deschis scorul pentru AC Milan în secunda 24, al cincilea cel mai rapid gol din istoria Champions League, însă catalanii au egalat înainte de pauză, Pedro împingând în poartă mingea centrată de Messi. Elevii lui Guardiola au trecut în avantaj imediat după reluare, când David Villa a transformat impecabil o lovitură liberă, însă ultimul cuvânt l-au avut tot campionii Italiei, care au egalat în al doilea minut de prelungiri, prin Thiago Silva. 
 
În celălalt meci al grupei H, debutanta Viktoria Plzen a remizat pe teren propriu cu BATE Borisov, scor 1-1, deşi a condus la pauză, după golul marcat de Bakos. Bieloruşii au reuşit să egaleze cu 20 de minute înainte de final, prin Renan Bressan, obţinând astfel primul punct din actuala ediţie a Ligii.
 
Fără Săpunaru în teren, FC Porto a întors rezultatul meciului de acasă cu Sahtior Donetsk, la care Raţ a fost integralist, şi s-a impus cu 2-1. Ucrainienii au marcat primii, prin Luiz Adriano, la numai câteva minute după ce Hulk ratase un penalty pentru câştigătoarea Europa League din sezonul trecut. Portughezii au egalat totuşi după jumătate de oră de joc, prin acelaşi Hulk, iar misiunea echipei lui Mircea Lucescu s-a complicat în finalul primei reprize, atunci când Rakitskiy a primit direct cartonaşul roşu, pentru un fault criminal asupra lui Moutinho.
 
În repriza a doua, Kleber a adus-o pe Porto în avantaj, în minutul 51, iar speranţele lui Sahtior de a câştiga măcar un punct pe Dragao au dispărut definitiv cu tece minute înainte de final, atunci când Chygrynskiy a primit al doilea galben şi a fost eliminat.
 
Cea de-a doua partidă din grupa G a oferit şi surpriza serii, ciprioţii de la APOEL Nicosia învingând pe teren propriu pe Zenit St. Petersburg cu 2-1. Zyryanov a deschis scorul pentru campioana Rusiei, în minutul 63, însă gazdele au întors senzaţional rezultatul în doar trei minute, prin Manduca şi Ailton.
 
Villas-Boas a debutat în Liga Campionilor ca antrenor principal cu o victorie. Chelsea a învins la Londra cu 2-0 pe Bayer Leverkusen, goluri marcate în repriza a doua de David Luiz şi de spaniolul Juan Mata, în timp ce, în aceeaşi grupă E, Genk ş Valencia au încheiat la egalitate în Belgia, scor 0-0.
 
Cel mai frumos gol al serii s-a marcat în grupa F, la Dortmund, şi a fost reuşit de croatul Ivan Perisic, care a egalat pentru campioana Germaniei în întâlnirea cu Arsenal cu un voleu senzaţional la vinclu, atunci când mai erau de jucat doar două minute. Londonezii reuşiseră să deschidă scorul în prima repriză, când olandezul Van Persie a profitat de o greşeală a veteranului Kehl.
 
În al doilea meci al grupei, Marseille a câştigat în deplasare cu Olympiakos Pireu, scor 1-0, unicul gol fiind înscris de Lucho Gonzalez, în minutul 51.
 
Rezultate Liga Campionilor
 
Grupa E: Chelsea - Leverkusen 2-0, Genk - Valencia 0-0
 
Grupa F: Olympiakos - Marseille 0-1, Dortmund - Arsenal 1-1
 
Grupa G: Porto - Sahtior Donetsk 2-1, APOEL Nicosia - Zenit 2-1
 
Grupa H: Barcelona - Milan 2-2, Viktoria Plzen - BATE Borisov 1-1

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close