Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: PSG şi Juventus s-au calificat în sferturile de finală

Liga Campionilor: PSG şi Juventus s-au calificat în sferturile de finală

Liga Campionilor: PSG şi Juventus s-au calificat în sferturile de finală
de M.T.    |    06 Mar 2013   •   23:41

Paris St. Germain şi Juventus Torino vor fi prezente între cele mai bune opt echipe ale Europei, după ce au reuşit să se califice în sferturile de finală ale Ligii Campionilor în urma meciurilor jucate miercuri.

Învingătoare cu 2-1 în faţa Valenciei, în Spania, dar fără golgheterul Ibrahimovic, eliminat în partida tur, francezii de la PSG au obţinut o remiză pe teren propriu, scor 1-1, rezultat suficient pentru a merge mai departe.

Liderul din Ligue 1 a avut însă ceva emoţii, oaspeţii deschizând scorul pe Parc des Princes, prin Jonas, care a înscris printr-un şut frumos din afara careului. Egalarea a fost adusă 11 minute mai târziu de Lavezzi, argentinianul marcând şi în prima manşă.

Nicio emoţie în schimb pentru Juventus, care, după ce s-a impus cu 3-0 în Scoţia, a câştigat şi la Torino, scor 2-0, în faţa celor de la Celtic Glasgow. Golurile bianconerilor au fost reuşite de Matri şi Quagliarella.

Primele echipe care au obţinut calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor sunt Real Madrid şi Borussia Dortmund, care au mers mai departe în urma meciurilor disputate marţi seară.

Real Madrid a câştigat cu 2-1 pe Old Trafford, în faţa lui manchester United, după ce, în prima manşă, terminase la egalitate pe teren propriu, scor 1-1.

Englezii au deschis scorul printr-un autogol al lui Sergio Ramos, pentru ca oaspeţii să întoarcă rezultatul în doar trei minute, datorită reuşitelor lui Modric şi Cristiano Ronaldo, profitând şi de faptul că United evolua în zece oameni, după ce Nani a fost eliminat pentru un fault dur asupra lui Arbeloa.

Borussia Dortmund revine între primele opt echipe ale Europei graţie victoriei cu 3-0 obţinute pe teren propriu în faţa echipei antrenate de Mircea Lucescu, Shakhtar Donetsk, la care Răzvan Raţ a fost integralist.

După 2-2 în meciul tur din Ucraina, campioana Germaniei s-a calificat la pas, succesul concludent al Borussiei fiind adus de golurile înscrise de Santana, Gotze şi Blaszczykowski.

Ultimele patru întâlniri din această fază a competiţiei se vor disputa săptămâna viitoare.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close