Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Metehne româneşti: Lucescu vrea arbitrii străini în derbyurile din Ucraina

Metehne româneşti: Lucescu vrea arbitrii străini în derbyurile din Ucraina

Metehne româneşti: Lucescu vrea arbitrii străini în derbyurile din Ucraina
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.T.    |    24 Oct 2011   •   12:11

Nemulţumit de arbitrajul meciului pe care Şahtior Doneţk l-a pierdut acasă în faţa lui Metalist Harkov, scor 1-2, Mircea Lucescu a declarat că îşi doreşte arbitrii străini la derbyurile din campionatul Ucrainei.

 
Am pierdut, dar au fost mai multe momente pe care arbitrul le-a interpretat oarecum confuz, şi de fiecare dată în defavoarea noastră. Admit că Metalist e o formaţie puternică şi bine organizată, dar a comis multe faulturi. Cred că ar fi trebuit să aibă un jucător eliminat mult înainte ca Papa să ia cartonaşul roşu. Al doilea gol a fost marcat după ce Torsiglieri l-a lovit clar cu cotul pe Rakiţki, care până la urmă a ajuns la spital. Acesta-i fotbalul şi în niciun caz nu vreau să spun ceva rău despre Metalist. Vreau dimpotrivă să subliniez marea lor dorinţă de a câştiga şi de a urca mai sus de locul 3. Nu pot înţelege însă jocul lor dur şi metodele pe care le-au folosit. Poate ar fi mai bine să invităm arbitri străini ca să conducă asemenea meciuri”, a declarat tehnicianul român pentru site-ul oficial al lui Şahtior, citat de Agerpres.
 
Lucescu a recunoscut însă şi faptul că unii dintre jucătorii săi nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor: „Jocul a fost echilibrat în prima repriză, însă eroarea comisă de Rakiţki în centrul careului a dus la golul lor de 1-0, înainte de pauză. Aştept ceva mai mult de la jucătorii mei. Mai important e să nu greşim prosteşte în centrul apărării. Acolo nu se poate improviza, acolo trebuie jucat simplu. Am pierdut trei puncte, dar campionatul continuă. E o perioadă grea pentru noi”.
 
Şahtior a coborât pe locul 3 în clasamentul din Ucraina, iar echipa lui Mircea Lucescu nu se descurcă mai bine nici în Liga Campionilor, acolo unde a adunat doar 2 puncte din trei meciuri şi se află pe ultima poziţie într-o grupă din care mai fac parte APOEL Nicosia, FC porto şi Zenit St. Petersburg.
 

×
Subiecte în articol: Mircea Lucescu Sahtior Donetk Ucraina derby
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close