Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Olympique Marseille, calificată după prelungiri în finala Europa League

Olympique Marseille, calificată după prelungiri în finala Europa League

Olympique Marseille, calificată după prelungiri în finala Europa League
Sursa foto: Foto: Facebook/Olympique Marseille
04 Mai 2018   •   00:43

Olympique Marseille s-a calificat în finala Europa League la fotbal, joi seara, deşi a fost învinsă de RB Salzburg cu scorul de 2-1 (0-0, 2-0), după prelungiri, la Salzburg, în manşa secundă a semifinalelor.

Olympique Marseille, care a câştigat cu 2-0 în tur, a obţinut calificarea graţie golului reuşit de Rolando (116), însă după o mare eroare de arbitraj.

Salzburg a reuşit să marcheze de două ori în primele 20 de minute ale reprizei secunde, prin Amadou Haidara (53) şi Bouna Sarr (65, autogol), dar OM a înscris golul calificării în prelungiri, după un corner acordat în mod eronat oaspeţilor.

Dabbur (13) a avut prima oportunitate a gazdelor, dar Pele a fost la post.

Echipa antrenată de Rudi Garcia a ratat prin Sanson (17), însă prima repriză nu a fost una prea spectaculoasă.

Oaspeţii au început mai bine repriza secundă şi au creat pericol prin Ocampos (46) şi Germain (49), dar campioana Austriei a reuşit să deschidă scorul prin Haidara (53), al capătul unei curse de 40 de metri.

RB Salzburg a atacat în valuri şi a ratat prin André Ramalho (58), Dabbur (59), după care a venit şi al doilea gol, Sarr deviind în proprie poartă şutul lui Schlager (65).

Gazdele au mai avut o situaţie notabilă, prin sud-coreeanul Hwang (71), dar şi oaspeţii au fost aproape de a înscrie, însă Thauvin (73) a nimerit bara.

Meciul a ajuns în prelungiri, unde OM a avut prima situaţie, însă şutul lui Zambo Anguissa (92) a trecut pe lângă ţintă.

Caleta-Car (99) a ratat o mare ocazie pentru austrieci, portarul Pele având o intervenţie salvatoare, după care Rolando (116) a marcat golul calificării echipei din Marsilia, din cornerul lui Payet.

Salzburg a ajuns la 39 de meciuri consecutive fără eşec pe teren propriu.

Cele două echipe s-au întâlnit şi în grupele competiţiei, RB Salzburg învingând cu 1-0 pe teren propriu şi remizând la Marsilia (0-0). Campioana Austriei a trecut în play-off de FC Viitorul Constanţa, după 4-0 şi 3-1.

În finala Europa League, Olympique Marseille o va întâlni pe Ateltico Madrid, în data de 16 mai, la Lyon, după ce ibericii au eliminat-o pe Arsenal (1-1 şi 1-0).

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close