Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Sevilla a învins-o pe Benfica la penaltyuri şi a câştigat Europa League

Sevilla a învins-o pe Benfica la penaltyuri şi a câştigat Europa League

Sevilla a învins-o pe Benfica la penaltyuri şi a câştigat Europa League
de M.T.    |    15 Mai 2014   •   01:26

Benfica Lisabona nu scapă de blestemul lui Bela Guttmann. Campioana Portugaliei rămâne fără trofeu european de 52 de ani, perioadă în care a pierdut nu mai puţin de opt finale, după ce a fost învinsă la penaltyuri de FC Sevilla, scor 2-4, în ultimul act din Europa League.

Pe Juventus Stadium din Torino, fostul portar al lui CFR Cluj, Beto, a apărat execuţiile de la 11 metri ale lui Cardozo şi Rodrigo şi a trimis trofeul în Spania. Pentru Sevilla au transformat Bacca, Mbia, Coke şi Gameiro, în timp ce Lima şi Luisao au înscris golurile portughezilor.

Formaţia andaluză cucereşte pentru a treia oară trofeul, după succesele obţinute în 2006 şi 2007, atunci când competiţia încă se numea Cupa UEFA, şi se alătură unui grup select care a reuşit această performanţă şi care le mai cuprinde pe Juventus, Inter Milano şi Liverpool.

Pentru Benfica este a doua finală consecutivă pierdută în Europa League, portughezii fiind învinşi anul trecut de Chelsea, printr-un gol primit la ultima fază a meciului.

Miza jocului a părut să influenţeze evoluţia celor două echipe în prima repriză, care s-a ridicat în puţine momente la înălţimea aşteptărilor unei finale. Benfica a dictat tempoul în debutul întâlnirii, în timp ce Sevilla a stat foarte bine pe teren şi a închis orice spaţiu spre poarta lui Beto.

Portughezii, care nu s-au putut baza pe trei titulari importanţi - Perez, Salvio şi Markovic - au suferit o altă pierdere importantă după doar 25 de minute, când Sulejmani a trebuit să părăsească terenul din cauza unei accidentări.

Meciul s-a aprins în ultimele minute ale primei părţi, când Maxi Pereira şi Rodrigo au avut două şanse foarte bune de a marca, dar Neto a anunţat performanţa excelentă care va urma prin două intervenţii providenţiale.

Repriza a doua a început la fel cum s-a terminat prima, cu echipa lui Jorge Jesus irosind două şanse uriaşe în aceeaşi fază. De această dată, eroul spaniolilor a fost fundaşul Pareja, care mai întâi a respins aproape de pe linia porţii mingea trimisă de Lima, apoi l-a blocat în ultimul moment pe Rodrigo.

Sevilla a replicat prin Reyes, lansat excelent de Rakitic, ales cel mai bun jucător al finalei, dar atacantul de 30 de ani a trimis pe lângă din situaţie favorabilă. Peste câteva minute, Benfica ar fi trebuit să primească un penalty, la un fault clar al lui Moreno asupra lui Lima, dar arbitrul german Felix Brych nu a observat infracţiunea evidentă din careul echipei lui Unai Emery.

Până la finalul timpului regulamentar s-a jucat pe contre, însă tot Benfica a ratat ocaziile mai mari, Lima, şut de la distanţă scos superb de sub bară de Beto, şi Garay, lovitură de cap peste poartă, fiind la un pas de a marca golul izbăvitor pentru "vulturi". În prelungiri, Bacca a scăpat singur cu Oblak, dar a încercat o finalizare pretenţioasă şi a trimis pe lângă, în timp ce Gameiro a tras în plasa laterală din interiorul careului.

La capătul a 120 de minute intense, rezultatul a rămas acelaşi de la începutul meciului, iar câştigătoarea s-a decis în urma loviturilor de departajare, acolo unde Sevilla s-a impus la fel cum o făcuse şi în 2007, în finala cu Espanyol, la precedentul succes continental.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close