Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Valencia, Sevilla, Benfica şi Juventus s-au calificat în semifinalele Europa League

Valencia, Sevilla, Benfica şi Juventus s-au calificat în semifinalele Europa League

Valencia, Sevilla, Benfica şi Juventus s-au calificat în semifinalele Europa League
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    11 Apr 2014   •   00:03

Valencia, FC Sevilla, Benfica Lisabona şi Juventus Torino s-au calificat în semifinalele Europa league, după ce au câştigat jocurile retur din sferturile de finală, disputate joi seară.

Performera serii a fost Valencia, care a întors senzaţional rezultatul din meciul tur (0-3) şi a reuşit să învingă cu 5-0, după prelungiri, pe FC Basel, semifinalistă în ediţia trecută a competiţiei.

Eroul partidei a fost Pablo Alcacer, autorul unui hattrick, Vargas şi Bernat completând lista marcatoritor pentru "lilieci".

Elveţienii au încheiat meciul cu doi eliminaţi, după ce Diaz şi Sauro au primit cartonaşul roşu în prelungiri.



Învinsă în urmă cu o săptămână în Portugalia, scor 0-1, Sevilla, fostă dublă câştigătoare a trofeului, s-a impus cu 4-1 pe teren propriu în faţa celor de la FC Porto.

Rakitic a deschis scorul pentru gazde în debutul partidei, transformând un penalty, pentru ca Vitolo şi Bacca să ducă scorul la un incredibil 3-0 după mai puţin de jumătate de oră de joc.

În repriza a doua, deşi au evoluat în inferioritate numerică, în urma eliminării lui Coke, ibericii au mai înscris o dată, prin Gameiro, cu 11 minute înainte de final.

Onoarea "dragonilor" a fost salvată în prelungirile meciului, Quaresma reducând din diferenţă.

Finalista ediţiei trecute, Benfica, şi-a confirmat statutul de favorită pe care îl avea după meciul tur, câştigat cu 1-0 în deplasare, şi a câştigat cu 2-0 manşa secundă a confruntării cu AZ Alkmaar.

Ambele goluri ale gazdelor au fost înscrise de Rodrigo, în minutele 39 şi 71.

Considerată principala favorită la cucerirea trofeului, Juventus merge mai departe cu o dublă victorie, campioana Italiei reuşins să învingă şi pe teren propriu pe Olympique Lyon, scor 2-1, după ce acum o săptămână câştigase cu 1-0.

Pirlo a deschis scorul pentru echipa italiană în debutul întâlnirii, transformând impecabil o lovitură liberă, pentru ca Briand să egaleze şi să ofere oaspeţilor speranţe că pot întoarce soarta calificării.

La mijlocul reprizei secunde, un şut al lui Marchisio, deviat nefericit de Umiti, l-a păcălit pe portarul francezilor şi a intrat în poartă, Juventus continându-şi astfel drumul spre finala care va avea loc chiar pe propria arenă.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close