Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Victorii ale oaspeţilor în Liga Campionilor. Barcelona şi PSG, favorite la calificarea în sferturile de finală

Victorii ale oaspeţilor în Liga Campionilor. Barcelona şi PSG, favorite la calificarea în sferturile de finală

Victorii ale oaspeţilor în Liga Campionilor. Barcelona şi PSG, favorite la calificarea în sferturile de finală
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    18 Feb 2014   •   23:55

FC Barcelona şi Paris St. Germain au devenit favorite la calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce au obţinut victorii în deplasare cu Manchester City, respectiv Bayer Leverkusen.

În cel mai aşteptat duel al optimilor de finală, Barcelona s-a impus cu 2-0 pe terenul lui Manchester City, ambele goluri fiind marcate după pauză, după ce gazdele au rămas în inferioritate numerică.

Lionel Messi a deschis scorul în minutul 54, atunci când a transformat un penalty obţinut tot de el, în urma unui duel cu Demichelis, fază la care fundaşul formaţiei engleze a primit şi cartonaşul roşu pentru fault în poziţie de ultim apărător.

Infracţiunea care a dus la acordarea loviturii de pedeapsă a avut loc însă în afara careului, dar catalanii ar fi putut primi un alt penalty în prima repriză, la un henţ în careu al lui Kolarov. De asemenea, oaspeţii au reuşit să înscrie un al doilea gol, prin Pique, anulat eronat pentru offside.

În cele din urmă, Barcelona a făcut 2-0 în minutul 90, prin Dani Alves, asigurându-şi în mare măsură calificarea în turul următor.

Meci fără istoric în Germania, acolo unde PSG s-a impus cu 4-0. Campioana Franţei a rezolvat problema câştigătoarei şi a calificării încă de la pauză, când scorul era deja 3-0.

Matuidi a marcat după doar două minute, iar Ibrahimovic a reuşit o dublă în finalul primei părţi. Suedezul a punctat mai întâi din penalty, apoi l-a învins pe portarul gazdelor cu un şut superb din afara careului.

În repriza a doua, Cabaye, jucător transferat în ianuarie de la Newcastle, a stabilit rezultatul final în minutul 88.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close