Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Villas Boas: „Un succes uriaş pentru Porto”. Finala Europa League în imagini

Villas Boas: „Un succes uriaş pentru Porto”. Finala Europa League în imagini

Villas Boas: „Un succes uriaş pentru Porto”. Finala Europa League în imagini
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
19 Mai 2011   •   10:56

FC Porto, cu românul Săpunaru integralist, a cucerit mierucri seară la Dublin trofeul Europa League, după ce a învins-o în finala cu 1-0 pe Braga. Golul „dragonilor” a fost marcat de Falcao, atacantul columbian fiind desemnat şi jucătorul meciului.

A fost grozav să înscriu acel gol, atât din punct de vedere al echipei, care şi-a atins astfel obiectivul, dar şi pe plan personal, pentru că am devenit golgheterul competiţiei. Suntem mândri de noi. Am avut un parcurs excelent în Europa League şi sperăm să facem acelaşi lucru şi în Liga Campionilor, în sezonul viitor”, a declarat Falcao, care, prin golul înscris în finală, a ajuns la cota 17 în acest sezon al Europa League, record al competiţiei.

Andre Villas Boas a devenit cel mai tânăr antrenor din istorie care cucereşte un trofeu european, iar la finalul meciului de la Dublin era extrem de mulţumit de echipa sa. „Este un succes uriaş pentru Porto, am dovedit că avem jucători de clasă. Ne-am dorit trofeul mai mult decât orice, eram practic obligaţi să-l câştigăm. Odată cu fiecare tur pe care îl depăşeam, am devenit tot mai încrezători şi asta ne-a ajutat în finală”, a spus tehnicianul portughez.

Domingos Paciencia, antrenorul învinşilor, care va pregăti din sezonul viitor pe Sporting Lisabona, nu şi-a ascuns tristeţea la sfârşitul partidei, dar a găsit puterea de a-şi felicita jucătorii. „Sunt dezamăgit că nu am reuşit ceea ce ne-am propus. rezultatul a fost decis de mici detalii, câteva momente cheie, cum ar fi golul lui Falcao şi ratarea lui Mossor din debutul reprizei a doua. Jucătorii sunt şi ei trişti, dar putem fi mândri de ei. Au jucat 19 meciuri în acest sezon în Liga Campionilor şi Europa League, arătându-şi de fiecare dată valoarea”, a declarat Paciencia.

×
Subiecte în articol: FC Porto europa league
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close