Antena 3 CNN Sport BBC: Inteligența artificială va prelua rolul instructorilor din sălile de fitness

BBC: Inteligența artificială va prelua rolul instructorilor din sălile de fitness

De-a lungul timpului s-a dovedit că inteligența artificială poate face mai multe decât ar putea crede oamenii. Multe meserii au fost deja preluate de roboți, iar acest trend pare să se extindă.

BBC: Inteligența artificială va prelua rolul instructorilor din sălile de fitness
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Ian 2024   •   22:05

Potrivit BBC, o nouă meserie care ar putea fi preluată de Inteligența Artificială este cea de antrenor de fitness. Acest lucru se întâmplă deja în mai multe săli de sport din Marea Britanie, iar fenomenul se află în plină expansiune.

Ideea aparține directorului executiv al unei firme de software care a conceput programul Magic AI. Principalul său produs, Magic Mirror, este o oglindă cu ecran tactil care redă un videoclip cu un antrenor cu AI în formă umană. 

Antrenorul AI poate vorbi prin intermediul difuzoarelor și, folosind camere de luat vederi urmărește mișcările de antrenament, oferă feedback și sugestii instantanee. Pe măsură ce persoana care se antrenează progresează, acesta concepe noi antrenamente.

Prima sală de sport exclusiv cu antrenori personali AI 

Este vorba despre studioul Lumin Fitness din Dallas, Texas. Antrenorii personali AI ghidează până la 14 persoane în același timp, prin antrenamente personalizate sau antrenamente cu intervale de intensitate ridicată.

Fiecare persoană are propria stație desemnată: un ecran cu senzori care îi urmăresc atât mișcările cât și echipamentele pe care le folosește gantere, mingi medicinale și corzi de sărit. Apoi, aceștia primesc feedback verbal de la AI, prin intermediul căștilor.

×
Subiecte în articol: inteligenta artificiala sala de sport
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close