Antena 3 CNN Sport Novak spune că Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe la primirea delegaţiei de canotaj de la Campionatele Europene

Novak spune că Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe la primirea delegaţiei de canotaj de la Campionatele Europene

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a scris, luni, pe Facebook, că primirea delegaţiei României de la CE de la Munchen, la Salonul oficial de la Otopeni, a fost organizată de Federaţia Română de Canotaj, Ministerul Sportului nefiind invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, şi nici nu a primit o informare oficială în acest sens.

Novak spune că Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe la primirea delegaţiei de canotaj de la Campionatele Europene
Sursa foto: Eduard Novak/ Facebook
de Silvia Preda    |    15 Aug 2022   •   23:02

"Vreau să felicit încă o dată canotorii români, dar și antrenorii, federația și pe toți cei care au pus umărul la rezultatele lor remarcabile, pentru performanțele istorice de la Campionatele Europene. Am transmis mesaje de felicitare, publice și private, și în timpul competițiilor, pe care le-am urmărit îndeaproape, cu emoție, mândrie și interes.

Primirea delegației noastre la revenirea în țară a fost organizată de Federația Română de Canotaj. Federația a programat evenimentul, s-a ocupat de închirierea Salonului Oficial și a invitat presa. Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, și nici nu a primit o informare oficială în acest sens. Vă asigur că am fi onorat cu mare bucurie orice propunere de participare, în orice formă, cum am făcut-o de atâtea ori când sportivii români au revenit în țară cu rezultate internaționale.

Am tot respectul pentru canotaj, este unul dintre sporturile cu cea mai constantă și îndelungată tradiție în performanță. Aprecierea corectă a rezultatelor deja obținute, dar și a potențialulul pe care acest sport îl are, au făcut ca Ministerul Sportului să crească în acest an bugetul alocat Federației Române de Canotaj cu peste 50%. Toate solicitările către minister au fost aprobate, am manifestat deschidere și susținere, tocmai pentru că respectăm valoarea și competența.

Rezultatele de la Munchen sunt istorice, cu adevărat. Este regretabil că aceste momente de glorie, la care sportivii au dreptul și de care ar trebui să se bucure din plin, sunt deturnate pe un fond care nu are nimic de-a face cu performanța sau cu realitatea, cu esența sportului sau a succesului. Și este regretabil și că revenirea junioarelor de la gimnastică nu are parte de aceeași atenție.

Vă asigur că nu există bucurie mai mare pentru mine decât reușita unui sportiv și că am un respect nesfârșit pentru sacrificiul și munca din spatele acestor reușite. Canotorii români sunt niște eroi. Le doresc să nu se lase umbriți de acest fals conflict și le mulțumesc pentru bucuria pe care ne-au adus-o tuturor!", afirmă ministrul, luni seară, într-o postare pe Facebook.

Citiţi şi: Lotul de canotori medaliați la Munchen s-a întors acasă. Sportivii au fost uitaţi de stat

×
Subiecte în articol: Ministrul Sportului Eduard Novak canotaj
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close