Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Lotul de canotori medaliați la Munchen s-a întors acasă. Sportivii au fost uitaţi de stat

Lotul de canotori medaliați la Munchen s-a întors acasă. Sportivii au fost uitaţi de stat

România a încheiat Europenele desfăşurate între 11 şi 14 august la Munchen cu cinci medalii de aur şi trei de bronz, cel mai bun rezultat din istoria canotajului românesc la întrecerea continentală. Niciun oficial al statului nu i-a aşteptat pe sportivi la aeroport.

Lotul de canotori medaliați la Munchen s-a întors acasă. Sportivii au fost uitaţi de stat
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Aug 2022   •   19:01

Ne umplem de mândrie naţională, pe Facebook, ori de câte ori un sportiv de-al nostru ajunge la o performanţă. Toţi cei cu funcţii importante în stat se laudă cu munca şi succesul sportivilor români chiar dacă pentru sportul nostru niciun politician nu mişcă un deget.

Nici astăzi, când parte dintre medaliaţii cu aur la europene s-au întors acasă, niciun oficial al statului nu s-a obosit să-i primească, să le strângă mâna şi eventual să apară într-o poză. Azi, e liber naţional! 

Cinci medalii de aur. Niciun politician la aeroport

Aurul a fost adus de sportivii români care au participat la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen. După ce au cucerit 5 medalii de aur şi 3 bronz, la întoarcerea acasa, pe cei 39 de sportivi care au participat la campionat, nu i-a întâmpinat niciun oficial al statului.

Politicieni s-au fălit cu ei doar pe paginile reţelelor de socializare, şi-au asumat din victoria lor, ca şi cum vreodată, ar fi făcut ceva pentru performanţele lor. Azi, în ziua liberă, niciun dintre ei nu s-a dus să-i întâmpine la aeroport.

Lotul de canotaj al României, multiplu medaliat la Munchen, a revenit în ţară

România a câştigat opt medalii la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen: cinci de aur (dublu rame feminin, dublu rame masculin, două vâsle feminin, simplu vâsle feminin categoria uşoară şi 8+1 feminin) şi trei de bronz (patru rame feminin, patru rame masculin şi patru vâsle masculin).

La festivitatea de primire nu a participat Eduard Novak şi nici vreun alt reprezentant al Ministerului Sportului.

 

×
Subiecte în articol: canotori canotaj munchen
Parteneri
Horoscop 27 septembrie 2023. Berbecii vindecă răni din trecut
x close