Antena 3 CNN Sport Off Sport Arena Naţională, fără meciuri până la finala Europa League din 9 Mai

Arena Naţională, fără meciuri până la finala Europa League din 9 Mai

Arena Naţională, fără meciuri până la finala Europa League din 9 Mai
Sursa foto: Foto: Facebook
09 Mar 2012   •   18:02

Naţional Arena nu va mai găzdui niciun meci de fotbal până la finala Europa League de la începutul lunii mai. La stadion încep pregătirile pentru acest eveniment, care include montarea unui nou gazon de 1 milion de euro.

Gazonul vechi, aşezat în toamnă de o firmă olandeză, a fost compromis. De aceea, printre pregătirile pentru finala Europa League se numără şi schimbarea acestuia. Pentru a treia oară în mai puţin de un an de zile.

Sorin Oprescu a afirmat că la Arena Naţională nu trebuie făcute multe investiţii în vederea finalei.

"În vederea găzduirii finalei, nu trebuie făcute investiţii majore pentru că stadionul este omologat UEFA şi corespunde cerinţelor legate de un astfel eveniment. Se vor face doar extinderea de locaţii pentru echipele media, pentru că finala va avea triplă producţie de televiziune", a completat Oprescu.
   
Edilul Capitalei a precizat că o revizie la acoperişul retractabil va fi făcută, însă a dat asigurări că mecanismul este funcţional.

"Se va face o revizie la motoarele şi la întreg sistemul de ghidaj al acoperişului retractabil, care, ţin să fac precizearea, funcţionează. Poate fi închis şi deschis, dar noi am decis ca pe perioada de iarnă grea să nu riscăm o tractare a acoperişului care ar fi putut avea consecinţe nefaste cum s-a întâmplat cu noul stadion de la Varşovia", a subliniat Oprescu.
   
La rândul său, directorul de investiţii din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, susţine că lucrările la parcarea exterioară nu vor fi gata în totalitate, la finală urmând să fie disponibile doar două nivele. "Parcarea exterioară a Arenei va fi funcţională la disputarea finalei la două etaje, restul va fi finalizată spre sfârşitul lunii mai", a explicat Hreapcă.

Finala Europa League se va desăşura pe 9 mai pe Naţional Arena, pentru prima dată în România.



×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close