Antena 3 CNN Sport Off Sport Condamnare dură pentru Oscar Pistorius în apel. Atletul paralimpic a luat 13 ani şi cinci luni de închisoare

Condamnare dură pentru Oscar Pistorius în apel. Atletul paralimpic a luat 13 ani şi cinci luni de închisoare

Condamnare dură pentru Oscar Pistorius în apel. Atletul paralimpic a luat 13 ani şi cinci luni de închisoare
de M.Z.    |    24 Noi 2017   •   12:27

Atletul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost condamnat, vineri, la 13 ani şi 5 luni de închisoare de către Curtea Supremă de apel din Bloemfontein, pentru uciderea prietenei sale, în anul 2013, informează AFP. 

Procuratura sud-africană a contestat condamnarea iniţială de şase ani de închisoare, dictată împotriva lui Pistorius în 2016, de un tribunal din Pretoria, considerând că aceasta este "scandalos" de mică în raport cu gravitatea faptelor şi a solicitat o pedeapsă mai severă. 

"Prima condamnare a fost anulată şi înlocuită cu următoarea: acuzatul este condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 13 ani şi 5 luni", a declarat vineri judecătorul Willie Seriti, de la Curtea Supremă de apel din Bloemfotein (centrul ţării). 

În noaptea de 14 spre 15 februarie 2013, Oscar Pistorius a tras patru gloanţe cu un pistol în prietena sa Reeva Steenkamp, care se încuiase în toaleta vilei sportivului. 

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii, Luvuyo Mfaku, contactat de AFP, s-a declarat "mulţumit" de decizia Curţii Supreme de apel, exprimându-şi speranţa că familia Steenkamp va putea "întoarce pagina acum când a fost fixată o pedeapsă convenabilă". 

Oscar Pistorius şi-a susţinut tot timpul nevinovăţia, afirmând că a fost convins că un hoţ a pătruns pe proprietatea sa din Pretoria şi că l-a împuşcat într-un moment de panică. 

Atletul, supranumit "Blade Runner", din cauza protezelor de carbon cu care concura, a intrat în istoria sportului după ce a luat parte, alături de sportivi valizi, la cursa de 400 m din cadrul Jocurilor Olimpice d la Londra, din anul 2012, o premieră pentru un concurent cu ambele picioare amputate. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Oscar Pistorius
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close