Antena 3 CNN Sport Off Sport Mutu-Chelsea, scandalul care a devenit subiect de carte în Italia

Mutu-Chelsea, scandalul care a devenit subiect de carte în Italia

Mutu-Chelsea, scandalul care a devenit subiect de carte în Italia
25 Mai 2011   •   15:28

Adrian Mutu a ajuns subiect de carte în Italia. Subiectul îl reprezintă scandalul dintre jucătorul român şi fostul său club Chelsea, căruia trebuie să-i plătească daune în valoare de 17 milioane de euro.

Cartea, care poate fi cumpărată din librăriile din Italia, costă 12 euro, se numeşte „Cazul Mutu-Chelsea. Intrigi, afaceri şi lucruri de culise inedite” şi este scrisă de Giuseppe Calabrese, care a reconstituit jurnalistic cariera lui Mutu şi deciziile tribunalelor în ceea ce-l priveşte. Accentul este pus în special pe părţile mai puţin cunoscute publicului.

Problemele lui Mutu au început pe 28 octombrie 2004, când jucătorul român a fost depistat pozitiv la un contraol anti-doping, care a avut ca efect rezilierea contractului cu Chelsea şi suspendarea sa pe timp de şapte luni. Londonezii nu s-au oprit însă aici, ci au făcut o cerere pentru a obţine despăgubiri din partea fotbalistului, acceptată numai parţial de FIFA.

Decizia a fost atacată de Mutu la TAS, care, pe 31 iulie 2009, a respins apelul şi a anunţat că internaţionalul român trebuie să-i plătească fostului său club suma de 17.173.990 de euro plus dobândă. La aproape un an distanţă, în iunie 2010, Tribunalul federal elveţian a considerat nefondat recursul făcut la sentinţa TAS.

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu carte Chelsea
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close