Antena 3 CNN Sport Off Sport Nike rupe contractul cu Lance Armstrong. Ciclistul se retrage de la conducerea Livestrong

Nike rupe contractul cu Lance Armstrong. Ciclistul se retrage de la conducerea Livestrong

Nike rupe contractul cu Lance Armstrong. Ciclistul se retrage de la conducerea Livestrong
de N.B.    |    17 Oct 2012   •   16:07

Lance Armstrong a decis să renunțe la președinția organizației caritabile care luptă împotriva cancerului, Livestrong, organizație a cărui lider este încă din 1996 când a reușit să învingă o formă de cancer testicular.

Conform Associated Press, Armstrong a făcut această mutare pentru a permite organizației să se concentreze asupra misiunii sale și nu la problemele pe care le are fondatorul ei. Fostului ciclist i-au fost retrase toate performanțele sportive obținute în perioada 1999-2005 ca urmare a unui dosar USADA în care sportivul este găsit vinovat de dopaj.

Agenţia antidoping l-a acuzat pe Armstrong că a utilizat substanţe interzise, printre care EPO și steroizi, precum și transfuzii sangvine, începând din 1996. Americanul, care s-a retras anul trecut din activitate, a depus plângere la un tribunal federal încercând să oprească ancheta USADA, însă a pierdut.

Anunțul lui Armstrong a venit la câteva momente înainte ca Nike, una dintre companiile cu care fostul ciclist avea contract de publicitate, să anunțe că renunță la colaborarea cu acesta.

Reprezentanții Nike au declarat că ciclistul a indus compania în eroare timp de un deceniu în ceea ce privește dopingul, motiv pentru care închieie orice colaborare cu el. Nike își va menține sprijinul finaciar pe care îl acordă organizației Livestrong, însă.

Citește și:

Lance Armstrong - pionul celui mai sofisticat sistem de dopaj cunoscut vreodată. Dosarul său are peste 1000 de pagini

Cinci foşti coechipieri ai lui Lance Armstrong au fost suspendaţi de USADA

×
Subiecte în articol: Lance Armstrong dopaj nike
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close