Antena 3 CNN Sport Off Sport UPDATE: Atacul cibernetic, confirmat de autorități. Agenția nu neagă informația că surorile Williams s-ar fi dopat

UPDATE: Atacul cibernetic, confirmat de autorități. Agenția nu neagă informația că surorile Williams s-ar fi dopat

UPDATE: Atacul cibernetic, confirmat de autorități. Agenția nu neagă informația că surorile Williams s-ar fi dopat
13 Sep 2016   •   19:33

WADA a confirmat că baza de date medicale a forului internațional a fost spartă de un grup de de hackeri ruși care ar face parte dintr-o rețea de spionaj cibernetic, conform gsp.ro.

Este vorba de baza de date în care se află detalii despre sportivii care au excepție de la a folosi anumite tipuri de medicamente în timpul concursurilor.

Și mai interesant, WADA nu a infirmat informațiile publicate de hackeri.

"Agenţia Mondială Antidoping regretă profund această situaţie şi este conştientă de ameninţarea faţă de sportivii ale căror informaţii confidenţiale au fost divulgate prin intermediul acestui act criminal. Vom ţine legătura cu părţile implicate, Comitetul Internaţional Olimpice, federaţiile naţionale şi organizaţiile antidoping naţionale, pentru a vedea impactul asupra sportivilor", este meajul agenției.

----------------------------

Gazzetta dello Sport scrie azi că hackerii au spart site-ul Agenției Mondiale Antidoping și ar fi accesat o bază de date secretă, în care ar exista dovezi că sportive americance precum surorile Williams și gimnasta Simone Biles s-ar fi dopat și ar fi protejate, conform gsp.ro.

Potrivit informațiilor publicate de hackeri, despre care se spune că ar fi ruși, multipla campioană olimpică la gimnastică ar fi folosit certificate medicale false în august 2016 pentru a putea trece peste controlul antidoping de la Jocurile Olimpice. Aceasta este acuzată că ar fi luat amfetamine, mai precis metilfenidat, cu ajutorul unei rețete.

 

×
Subiecte în articol: Rusia hackeri olimpic dopaj surori
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close