Antena 3 CNN Sport Radu Drăgușin, cel mai scump fotbalist român din istorie, va avea unul dintre cele mai mici salarii la Premier League

Radu Drăgușin, cel mai scump fotbalist român din istorie, va avea unul dintre cele mai mici salarii la Premier League

Radu Drăgușin este capul de afiș în această perioadă de mercato, după ce a decis să dea curs ofertei primite din partea lui Tottenham.

Radu Drăgușin, cel mai scump fotbalist român din istorie, va avea unul dintre cele mai mici salarii la Premier League
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Georgiana Adam    |    11 Ian 2024   •   10:40

În vârstă de 21 de ani, Radu Drăgușin a depăşit jucători precum Adrian Mutu şi Cristi Chivu în ierarhia celor mai scumpi jucători români.

Transferul internaţionalului român de la Genoa la Tottenham, din această iarnă, a intrat în istorie pentru suma record plătită de formaţia din Premier League.

Tottenham a acceptat să plătească 26 de milioane de euro pentru Drăgușin și să-l direcționeze pe fundașul Djed Spence (23 de ani) spre Genoa, sub formă de împrumut. 

Familia tânărului are toate motivele să fie cu atât mai mândră de fotbalist. 

Dan Drăgușin, tatăl fotbalistului, a avut o primă reacție legată de mutarea istorică. 

”Am văzut și eu imaginile din 2018. Ca și atunci, când făcea primul pas spre fotbalul mare, eram foarte mândru. Și acum sunt la fel, foarte mândru de ce a făcut el. Am vorbit cu el astăzi, bineînțeles.

Era emoționat, fericit și extrem de hotărât. Așa cum și-a planificat de mic, când a plecat la Juventus să demonstreze și să convingă de valoarea lui. Cu acest gând a plecat și azi-dimineață de la Genoa către Londra”, a declarat Dan Drăgușin, pentru Digi Sport. 

Citește și: ”Am văzut moartea cu ochii” | Fostă gimnastă, la un pas să-și piardă viața, din cauza unei forme rare de pneumonie

Radu Drăgușin, cel mai scump fotbalist român din istorie, încasează unul dintre cele mai mici salarii la noua echipă

Ajuns în Premier League, cel mai puternic campionat din lume, Drăgușin va fi plătit cu 2,8 milioane de euro pe an. Contractul pe care fundașul îl va semna se va întinde până la 30 iunie 2029.

Însă, având în vedere că suma de transfer plătită în schimbul său, mai exact 26 de milioane de euro, este una uriașă, salariul pe care îl va încasa nu este unul exorbitant.

Din acest punct de vedere, Radu Drăgușin este abia al 20-lea cel mai bine plătit fotbalist de la Premier League.

×
Subiecte în articol: Radu Drăguşin Premier League salariu
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close