Antena 3 CNN Sport Simona Halep, proces de trei zile la TAS pentru ridicarea suspendării de patru ani | Corespondenţă Antena 3 CNN de la Lausanne

Simona Halep, proces de trei zile la TAS pentru ridicarea suspendării de patru ani | Corespondenţă Antena 3 CNN de la Lausanne

Astăzi începe procesul Simonei Halep de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Tenismena a ajuns deja în Elveţia, însoţită de fratele ei şi de avocat. Sunt trei zile foarte importante acum pentru cariera Simonei. Urmează audieri, prezentare de probe şi o decizie care ar putea pune capăt suspendării de 4 ani, în urma acuzaţiilor de dopaj.

de Sergiu Cora    |    Sabrina Preda    |    07 Feb 2024   •   09:25

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) este ultima instanţă la care poate apela Simona Halep, pentru a-şi salva cariera. Dubla campioană de Grand Slam speră să poată demonstra că este nevinovată pentru suplimentul contaminat pe care l-a consumat în timpul US Open 2022.

Procesul va începe astăzi, la ora 10:30, ora României, cu pledoariile de deschidere ale părţilor, urmate de depoziţiile martorilor şi ale experţilor.

Audierile se vor încheia pe vineri, în jur de ora 15:30.

Antena 3 CNN transmite de la Lausanne, în cele trei zile, cu informaţile care apar în urma procesului.

Potrivit Tribunalului de la Laussane, toate mărturiile vor avea loc cu uşile închise, deoarece niciuna dintre dintre părţi nu a solicitat o audiere publică.

Mai mult, atât acuzarea, cât şi echipa Simonei Halep, au cerut ca instanţa să nu furnizeze nicio informaţie cu privire la identitatea martorilor şi experţilor. TAS a precizat sportiva nu va avea voie să facă nicio declaraţie pentru mass-media înainte de sfârşitul audierilor.

Cazul urmează să fie analizat de trei arbitri, echivalentul a trei judecători. Unul dintre ei este desemnat chiar de Simona Halep. Deşi avea la îndemână varianta unui arbitru român, sportiva a ales un judecător străin. Este vorba despre fostul patinator Jeffrey Benz, care a analizat şi cazurile similare de dopaj în care au fost acuzaţi Maria Sharapova şi Marin Cilici. De fiecare dată, sportivii au reuşit să obţină reducerea suspendării.

Simona Halep ar putea aştepta câteva săptămâni pentru a afla hotărârea arbitrală finală.

Fostul lider mondial a ispăşit deja un an de suspendare, din cei patru dictaţi de tribunalul independent Sport Resolutions.

Sportiva a fost acuzată de Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis de pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis. Prima este legată de identificarea substanţei interzise roxadustat la US Open în 2022, în urma unui test antidoping, iar a doua este legată de neregularităţile din paşaportul biologic al Simonei.

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close