Antena 3 CNN Timp liber Film Premiile Emmy 2024: "Succession", "The Bear" și "Beef" sunt marii câștigători din acest an

Premiile Emmy 2024: "Succession", "The Bear" și "Beef" sunt marii câștigători din acest an

Premiile Emmy 2024 au fost decernate la Los Angeles, iar "Succession", "Beef" și "The Bear" sunt marii câștigători ai galei din acest an.

Premiile Emmy 2024: "Succession", "The Bear" și "Beef" sunt marii câștigători din acest an
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Ian 2024   •   10:00

Gala Premiilor Emmy 2024 a avut loc luni, 15 ianuarie, la Los Angeles, scrie BBC.

Sarah Snook, Kieran Culkin și Matthew Macfadyen au câștigat toate premiile de interpretare pentru "Succession", producție care a câștigat, de asemenea, premiul pentru cel mai bun serial dramatic.

Creatorul Jesse Armstrong a declarat că a fost "o mare tristețe să încheiem serialul, dar a fost o mare plăcere să-l facem”.

Tot în cadrul ceremoniei, Sir Elton John a câștigat primul său premiu Emmy, ceea ce i-a conferit în sfârșit statutul de EGOT.

Citește și: Filmele anului 2024. Lista celor mai așteptate producții care vor ajunge în cinematografele din România

În galerie puteți vedea mai multe imagini surprinse în timpul galei Premiilor Emmy 2024.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Asta înseamnă că s-a alăturat unui club exclusivist de artiști care au câștigat un premiu Emmy, Grammy, Oscar și Tony.

Farewell From Dodger Stadium a câștigat premiul pentru cea mai bună emisiune specială de varietăți în direct, marcând prima nominalizare și primul premiu Emmy pentru cântărețul și compozitorul britanic.

Cu toate acestea, Sir Elton nu a putut ridica premiul pentru că a suferit o operație la genunchi.

Un purtător de cuvânt a acceptat trofeul în numele său, descriind victoria ca fiind "istorică” și spunând că Sir Elton "a creat coloana sonoră a vieții noastre și a făcut atât de multe lucruri minunate pentru societate”.

Printre ceilalți câștigători ai serii s-au numărat The White Lotus și Abbott Elementary.

Cel mai bun serial dramatic

"Succession", un serial american dramatic, s-a încheiat anul trecut, după patru sezoane.

Seria a fost răsplătită cu generozitate la premiile Emmy 2024, câștigând titlul de cel mai bun serial dramatic și premii pentru scenariu și regie, în timp ce Snook și Culkin au câștigat premiul pentru cea mai bună actriță, respectiv cel mai bun actor principal.

În altă ordine de idei, "The Bear” a obținut trei premii de interpretare, pentru starul Jeremy Allen White și actorii secundari Ayo Edebiri și Ebon Moss-Bachrach.

Primind premiul, White a declarat: "Sunt atât de plin de recunoștință că mă aflu în fața voastră toți - iubesc atât de mult acest serial, m-a umplut, a aprins un foc în mine”.

Edebiri a spus publicului că este "incredibil de recunoscătoare din atât de multe motive".

"Acesta este un spectacol despre familia regăsită și familia reală, iar părinții mei sunt aici în seara asta - vă mulțumesc foarte mult pentru că m-ați iubit și m-ați lăsat să mă simt frumoasă și mândră de toate acestea", a spus ea.

Alte nume premiate

În timp ce Succession și The Bear au obținut câte șase premii la categoriile dramă și, respectiv, comedie, serialul inspirat de furia rutieră Beef de la Netflix a dominat categoriile de seriale limitate.

Ali Wong și Steven Yeun, cele două vedete ale serialului, au fost desemnați cea mai bună actriță și, respectiv, cel mai bun actor într-un serial limitat.

Primind premiul pentru cel mai bun serial limitat, creatorul Lee Sung Jin a declarat: „Sunt cu adevărat recunoscător și uimit de toți cei care au urmărit serialul și care mi-au transmis informații despre luptele lor personale, este foarte reconfortant pentru viață, așa că vă mulțumesc”.

El și-a încheiat discursul glumind: "Tot ceea ce fac este pentru cei trei câini ai mei”.

Mai mulți câștigători și-au ridicat premiile la doar o săptămână după ce au obținut trofee similare la Globurile de Aur - printre care Snook, Culkin, Edebiri, White, Yeun și Wong.

Quinta Brunson a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță principală de comedie, pentru rolul ei din serialul școlar "Abbott Elementary".

Într-un discurs emoționant, Brunson a spus că este "atât de fericită că poate să își trăiască visul și să joace în comedie”.

Jennifer Coolidge a fost desemnată cea mai bună actriță de dramă în rol secundar, pentru rolul său din satira despre privilegii "The White Lotus".

În discursul său, Coolidge a glumit că a vrut să "mulțumească tuturor homosexualilor răi” - o referire la povestea ei din cel de-al doilea sezon din "The White Lotus".

Niecy Nash-Betts a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, într-un serial limitat pentru "Monster: The Jeffrey Dahmer Story".

Ea a declarat: "Accept acest premiu în numele fiecărei femei negre și brune care nu a fost auzită, dar a fost suprasolicitată - ca Glenda Cleveland, ca Sandra Bland, ca Breonna Taylor”.

Cleveland, pe care Nash-Betts o interpretează în serial, a fost femeia care a alertat poliția în legătură cu criminalul în serie.

Matthew Perry, amintit la Emmy 2024

În cadrul ceremoniei, Charlie Puth a interpretat și melodia din Friends, în timp ce Premiile Emmy și-au amintit de cei care au murit în industrie, inclusiv Matthew Perry.

Premiile Emmy, care au fost prezentate de actorul și comediantul Anthony Anderson, au fost amânate cu patru luni din cauza grevelor de la Hollywood.

Nominalizările au fost anunțate în iulie, iar ceremonia a fost programată inițial pentru luna septembrie, însă grevele scenariștilor și actorilor au făcut ca foarte puțini dintre cei nominalizați să poată participa, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close