Antena 3 CNN Economic Biz News Daily Income: COD ROŞU la facturile din această iarnă

Daily Income: COD ROŞU la facturile din această iarnă

Daily Income: COD ROŞU la facturile din această iarnă
29 Ian 2014   •   10:00

Un cost constant al gigacaloriei ar trebui, teoretic, să asigure şi facturi cu aceleaşi valori. Practic, însă, costurile de întreţinere în mai mult judeţe din ţară au depăşit cu mult aşteptările oamenilor.

La Constanţa, spre exemplu, s-a inventat luna cu 40 zile. Deşi costul gigacaloriei a rămas la fel ca iarna trecută, adică aproape 359 de lei, în decembrie 2013, constănţenii au plătit cu 25% mai mult, faţă de aceeaşi peroadă din 2012.

RADET Constanţa a explicat că aceste facturi au fost realizate în baza unei estimări a consumului, care le-a permis să încheie anul bugetar, şi că la regularizarea pe ianuarie, din indexul care se va citi va fi scăzut indexul estimat anterior.

Şi bucureştenii au plătit mai mult la întreţinere pentru ultimele luni din 2013, deşi temperaturile au fost mai mari faţă de sfârşitul anului 2012. 

Astfel, pentru bucureşteni, apa caldă şi căldura pentru un apartament cu două camere şi două persoane este 193 de lei, comparativ cu 189 de lei, în 2012, iar la un apartament de 3 camere si trei persoane - 239 lei, comparativ cu 242 lei.

Acesta nu este insă costul total al întretinerii pentru că la aceste cifre se adaugă valoarea apei reci consumate, gunoiul, cheltuielile comune şi salariile administraţiei blocului.

Atenţie însă! Facturile aferente lunii ianuarie se anunţă şi mai mari, pentru că Apa Nova a anunţat încă de anul trecut că de la începutul acestui an tariful pentru serviciile de apă şi canalizare va creşte cu 28 de bani pe metrul cub.

×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close