Antena 3 CNN Actualitate Avocata lui Cioacă: Sângele găsit de anchetatori NU aparţine Elodiei

Avocata lui Cioacă: Sângele găsit de anchetatori NU aparţine Elodiei

Avocata lui Cioacă: Sângele găsit de anchetatori NU aparţine Elodiei
de S.T.    |    04 Mar 2013   •   17:32

Avocata Maria Vasii, apărătorul lui Cristian Cioacă, acuzat de omor calificat, i-a arătat, luni, judecătorului Tribunalului Argeş o sticluţă de esenţă de rom plină cu un lichid roşu, spunând că aceasta este cantitatea de sânge găsit de anchetatori în locuinţa clientului ei şi nu aparţine Elodiei.

"Toate urmele însumate din apartament, potrivit experţilor criminalişti, duceau la concluzia că a fost pierdută o cantitate de 23 de mililitri. Cât o sticluţă din aceasta. Ori potrivit evaluărilor criminaliştilor, această cantitate de sânge nu putea să ducă la moartea unui om. Sângele găsit de anchetatori nu este de la Elodia, ci de la un instalator care a făcut reparaţii în casă. A scuturat mâna rănită, iar picături de sânge au ajuns pe pereţi. (...) De asemenea, alte urme de sânge găsite în zona plintelor de la parchet sunt material adeziv, situaţie demonstrată şi de expertiză", a declarat, luni, avocata Maria Vasii, citată de Mediafax.

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, spune că pledoaria apărătoarei lui Cioacă oferă o succesiune de fapte inedite, iar luni, la Tribunalul Argeş, s-a venit cu "o altă surpriză", anume faptul că sângele "ar fi adeziv".

"La Bucureşti a venit cu ideea că acel sânge ar proveni din două avorturi pe care Elodia şi le-ar fi făcut în casă. La un alt termen de judecată a venit şi a spus că acel sânge ar proveni din infiltraţiile care ar fi existat din baie în dormitor. Acum a oferit o altă surpriză, a venit şi a spus că nu mai este sânge, că nu mai avem sânge, că ar fi adeziv", a declarat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu.

Cristian Cioacă a refuzat să se aşeze în boxa acuzaţilor pe toată perioada procesului şi a stat în picioare cerând să fie judecat în libertate, invocând şi faptul că trebuie să aibă grijă de copilul său minor.

Emilia Ghinescu şi Robert Ghinescu, mama şi fratele Elodiei, s-au constituit parte civilă în acest proces, solicitând daune de peste cinci milioane de euro.

Procesul pe fond în care poliţistul Cristian Cioacă este acuzat că şi-a omorât soţia, pe Elodia Ghinescu, a fost amânat pentru 2 aprilie, din lipsă de procedură, în condiţiile în care copilul soţilor Cioacă a fost introdus ca parte în proces, la propunerea avocatului poliţistului, Maria Vasii.

Magistraţii Tribunalului Argeş au admis cererea avocatei poliţistului şi au dispus amânarea, peste o lună, a procesului pe fond.

Totodată, poliţistul Cristian Cioacă, acuzat de uciderea soţiei sale, va fi judecat în continuare în stare de arest, rămînând în Penitenciarul Colibaşi, magistraţii Tribunalului Argeş respingând, luni, cererea de revocare a măsurii arestării preventive a lui Cioacă, formulată de către avocatul acestuia.


×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close