Antena 3 CNN Actualitate Gerul arde la buzunare. Ce amendă rişti dacă nu dai jos ţurţurii de pe casă şi nu cureţi trotuarul

Gerul arde la buzunare. Ce amendă rişti dacă nu dai jos ţurţurii de pe casă şi nu cureţi trotuarul

Gerul arde la buzunare. Ce amendă rişti dacă nu dai jos ţurţurii de pe casă şi nu cureţi trotuarul
Sursa foto: Foto: www.ush.ro
31 Ian 2012   •   10:33

Cine nu-şi dă jos ţurţurii de pe acoperiş şi nu curăţă trotuarul din faţa casei riscă amenzi de până la 2.000 de lei. Şi amenzile nu sunt numai pe hârtie. În Bucureşti, Poliţia Locală a dat deja peste 1.000 de sancţiuni, în doar 24 de ore. Suma strânsă: 20.000 de euro.

Un drum pe trotuarele din Capitală e o adevărată cursă cu obstacole: cine scapă fără picioare şi mâini rupte după ce s-a căţărat pe mormanele de zăpadă îngheţate, are şanse mari să primească un ţurţure în cap. 

La 24 de ore după ce s-a oprit ninsoarea, asociaţiile de proprietari si comercianţii sunt obligaţi să cureţe zăpada şi ţurţurii de pe imobilele pe care le au în proprietate sau administrare. Aşa spune legea.

Ţurţurii se pot desprinde şi din cauza trepidaţiilor produse, de exemplu, de trecerea unui tramvai. Aşa că poliţia a început să împartă amenzi.

Amenzile se încadrează între 200 şi 500 de lei, pentru persoanele fizice, iar, pentru persoanele juridice, între 500 si 2.000 de lei.

Vezi aici ce măsuri trebuie să iei pe timp de ger






×
Subiecte în articol: cod portocaliu de ger frig amenda
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close