Antena 3 CNN Actualitate Surse: Asistentele de la Maternitatea Giuleşti sărbătoreau Sfânta Maria în momentul izbucnirii incendiului

Surse: Asistentele de la Maternitatea Giuleşti sărbătoreau Sfânta Maria în momentul izbucnirii incendiului

Surse: Asistentele de la Maternitatea Giuleşti sărbătoreau Sfânta Maria în momentul izbucnirii incendiului
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Aug 2010   •   22:59

Surse din cadrul anchetei de la maternitatea Giuleşti, citate de Evenimentul Zilei, susţin că asistenta care ar fi trebuit să supravegheze bebeluşii din secţia de reanimare nu se afla acolo pentru că petrecea alături de cologele ei într-un alt salon al spitalului. O colegă şi-ar fi serbat ziua de nume chiar în acele momente.

Potrivit anchetatorilor, asistenta Florentina Cârstea a declarat la audieri că a lipsit din salon numai câteva momente, timp în care a fost la toaletă. Se pare însă că există indicii că femeia a lipsit mai mult din secţia de Terapie Intensivă. Printre acestea, imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate pe holurile maternităţii.

Procurorii au dat joi publicităţii imagini din momentul izbucnirii incendiului, însă acestea arată că panica s-a instalat rapid pe holurile maternităţii.

Ancheta continuă şi vor fi audiate în perioada următoare atât părinţi cât şi cadre medicale sau reprezentanţi ai firmelor care se ocupă de service-ul aparatelor din spital.

Cinci bebeluşi şi-au pierdut viaţa în urma incendiului, şi alţi şase sunt în stare gravă la spitalul Grigore Alexandrescu.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close