Antena 3 CNN Actualitate Un kilogram de cireşe costă cât un gram de aur

Un kilogram de cireşe costă cât un gram de aur

Un kilogram de cireşe costă cât un gram de aur
09 Mai 2015   •   21:03

Între un kilogram de cireşe şi un gram de aur nu mai este nicio diferenţă de preţ. În piete, sunt de departe cele mai scumpe produse. Un kilogram costă 150 de lei.  E clar că la un asemenea preţ, muşterii nu prea se înghesuie. Explicaţia ar fi că pe tarabe nu au apărut încă trufandale autohtone, iar ciresele sunt toate aduse din Bulgaria sau Spania.

Cireşele de import sunt aşezate mai ceva ca la o expoziţie pe tarabele din pieţe. Preţul lor îi ţine la distanţă pe toţi pofticioşii. Kilogramul costă nu mai puţin de 150 de lei. Comparativ cu pretul acestor trufandale, carnea pare acum accesibilă tuturor.

Ba chiar cu banii pe un kilogram de cireşe, românii pot merge cu maşina până în Bulgaria. Să conspecteze la faţa locului producţia de fructe.

Preţul atât de mare al cireselor are şi o explicatie. În pieţele noastre nu se găsesc încă trufandale autohtone. Ciresele sunt toate aduse din Bulgaria sau Spania. Importatorii spun însă că cei care umflă preţul atât de mult sunt chiar comercianţii de la tarabe.

Aşa se face că între un kilogram de cireşe şi un gram de aur nu mai este nicio diferenţă. Horticultorii ne dau speranţe însă. Până la finalul lunii, cireşele româneşti vor ajunge şi ele pe tarabe.

Proprietarii de livezi spun că merită să mai avem puţină răbdare. Cireşele româneşti vor fi mai puţine în acest an, dar vor fi gustoase.

×
Subiecte în articol: cirese
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close