Antena 3 CNN Sport Off Sport FIFA: Tragedia din Brazilia „nu are nimic de-a face cu securitatea stadioanelor'' pe care se vor desfăşura meciurile CM din 2014

FIFA: Tragedia din Brazilia „nu are nimic de-a face cu securitatea stadioanelor'' pe care se vor desfăşura meciurile CM din 2014

FIFA: Tragedia din Brazilia „nu are nimic de-a face cu securitatea stadioanelor'' pe care se vor desfăşura meciurile CM din 2014
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    29 Ian 2013   •   12:19

Tragedia din Brazilia, unde peste 230 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un incendiu izbucnit într-o discotecă, „nu are nimic de-a face cu securitatea stadioanelor'' pe care se vor desfăşura meciurile Campionatului Mondial de fotbal din 2014, a precizat FIFA.

„Ceea ce s-a întâmplat este un lucru oribil. Însă acesta nu are nimic de-a face cu securitatea stadioanelor în timpul Cupei Confederaţiilor şi a Campionatului Mondial din Brazilia'', a declarat Jerome Valcke, secretarul general al forului mondial, într-o conferinţă de presă susţinută în capitala Braziliei.

Oficialul FIFA se afla la Brasilia pentru a participa la o ceremonie organizată cu ocazia celor 500 de zile rămase până la startul Cupei Mondiale din 2014, dar aceasta a fost amânată în urma tragediei de la Santa Maria.

„În semn de doliu după tragedia de la Santa Maria, guvernatorul districtului federal Brasilia a decis amânarea evenimentului prevăzut pe stadionul naţional din Brasilia", au anunţat autorităţile într-un comunicat. 

La eveniment era programată şi prezentarea oficială a posterului competiţiei. Totuşi, acesta va fi în cele din urmă lansat miercuri, la finalul unei reuniuni a comitetului de organizare, la Rio de Janeiro.

Potrivit celui mai recent bilanţ, 233 de oameni au murit în incendiul unei discoteci din Santa Maria, statul Rio Grande do Sul.

În urma producerii tragediei, federaţia de fotbal din statul Rio Grande do Sul a anulat toate meciurile prevăzute duminică în prima divizie a campionatului regional.

Înaintea meciurilor disputate în restul ţării s-a păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor.


×
Subiecte în articol: FIFA Brazilia tragedie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close