Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: Ipoteză bombă în legătură cu arhiva distrusă în incendiul din Ilfov. Secrete-cheie au fost făcute scrum

100 de minute: Ipoteză bombă în legătură cu arhiva distrusă în incendiul din Ilfov. Secrete-cheie au fost făcute scrum

100 de minute: Ipoteză bombă în legătură cu arhiva distrusă în incendiul din Ilfov. Secrete-cheie au fost făcute scrum
Sursa foto: Foto: ISU Bucuresti-Ilfov/Facebook
29 Mai 2017   •   16:44

Jurnalistul Radu Soviani a lansat o ipoteză incredibilă legată de incendiul care a cuprins, vineri seară, un depozit din judeţul Ilfov în care erau arhivele mai multor companii, incendiu care nu a fost lichidat nici până astăzi.

Invitat la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3, Radu Soviani a arătat că arhiva, în care se aflau documentele unor bănci foarte importante din sistem, a fost incendiată în mod intenționat.

”Eu insist că dacă cineva ar vrea să dispară documente prin ardere, într-o cameră în care nu pot arde, are tot interesul să dispară acele acte. Sunt documentele unor bănci foarte importante din sistem”, a spus Soviani, numind câteva dintre ele.

”România Liberă publică astăzi ceea ce eu am suspicionat încă de sâmbătă, și anume că documentele societății de asigurare Astra se aflau acolo și s-au făcut scrum cu posibilitate zero de reconstituire a acestora. Arhiva Astra, dacă s-ar afla acolo, nu s-ar afla că a dus-o Astra acolo. Ci că Autoritatea de Supraveghere Financiară, care a recunoscut la un moment dat că are un contract cu o societate privată pentru arhivare, că nu găsea documentele Astra atunci când i le cerea DNA-ul. Bănuiala mea ar fi că o partea din arhiva Astra și arhiva ASF se aflau în acel incendiu”, a spus Radu Soviani.

Reacția BCR

Ulterior, Alessandra Stoicescu a anunțat, în emisiune, că purtătorul de cuvânt al BCR, Ionuţ Stanimir, a declarat pentru Antena 3 că BCR Asigurări de Viață nu avea arhive în interiorul acelui depozit din Ilfov și că nu există niciun contract al băncii cu firma privată care deține acel spațiu. De asemenea, acesta a precizat că arhiva Bancorex se află la sediul BCR.

Incendiul a izbucnit într-o hală din structură metalică, amenajată ca depozit pentru arhivă. Clădirea, cu o suprafaţă de circa 1.000 de metri pătraţi, are o înălţime de 15 metri şi comunică cu o altă hală din vecinătate. 

După ce focul va fi declarat stins, se va constitui o comisie de cercetare, compusă din pompieri care au participat la intervenţie şi inspectori de prevenire de la ISU Bucureşti-Ilfov, pentru determinarea cauzei producerii incendiului. 

×
Subiecte în articol: arhiva Radu Soviani 100 de minute
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close