Antena 3 Actualitate Cetăţean american, blocat de peste 12 ore în Aeroportul Otopeni

Cetăţean american, blocat de peste 12 ore în Aeroportul Otopeni

de Redacția Antena 3    |    24 Iun 2020   •   11:07
Cetăţean american, blocat de peste 12 ore în Aeroportul Otopeni
Sursa foto: BucharestAirports/Facebook

Un cetăţean american este blocat de peste 12 ore în Aeroportul Otopeni. În această dimineaţă, autorităţile române vor să îl expulzeze în Germania. Bărbatul a venit din Dortmund şi nu a fost lăsat să plece din aeroport, pentru că pe numele lui există o interdicţie de a intra în spaţiul comunitar european.

Cetăţeanul american a marţi seară pe Aeroportul Otopeni, însă autorităţile române au observat că acesta avea emisă o interdicţie pe numele său, de a intra în spaţiul comunitar european.

''În data de 23.06.2020, în jurul orei 20.00, s-a prezentat pentru a intra în țară, cu un zbor din direcția Dormund – Germania, un cetăţean american, în vârstă de 55 ani.

Cu ocazia controlului efectuat la intrarea în ţară, poliţiştii de frontieră au constatat faptul cetăţeanul american avea pe numele său o interdicţie de a intra în spaţiul comunitar european, alertă emisă de autorităţile belgiene (Art. 24 din Regulamentul CE nr. 1987/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului privind instituirea, funcţionarea şi utilizarea Sistemului de Informaţii Schengen din a doua generaţie -SIS II).

În plus, menţionăm că în perioada stării de alertă, conform Hotărârii nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este interzisă intrarea în țară a cetățenilor străini din afara statelor UE și apatrizilor, dacă nu se încadrează intr-una din excepţiile prevăzute de lege.

Bărbatul a rămas în zona de tranzit, urmând să fie returnat în cursul zilei de azi în direcția de unde a venit, de compania transportatoare care a operat zborul'', se arată într-un comunicat emis de Poliţia de Frontieră.

×
Subiecte în articol: Otopeni aeroport Germania

România Inteligentă

 

 

Şcoala cu 300 de panouri solare care a devenit independentă energetic

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close