Antena 3 CNN Actualitate Apa a adus moarte în Galaţi. Sinteza Zilei, din mijlocul sinistraţilor

Apa a adus moarte în Galaţi. Sinteza Zilei, din mijlocul sinistraţilor

Apa a adus moarte în Galaţi. Sinteza Zilei, din mijlocul sinistraţilor
de S.T.    |    12 Sep 2013   •   21:42

Disperare şi rugăciune. E tot ce le-a rămas...Viituri cum nu s-au mai văzut de ani de zile au îngenunchiat sute de familii. Apa a căzut din cer cât pentru două luni întregi, iar nordul judeţului Galaţi a fost înecat de puhoaie.

Viitura i-a prins pe oameni nepregătiţi, în miez de noapte. S-au alertat unii pe alţii şi au încercat disperaţi să se salveze din calea apelor. Cei la care nu s-a putut ajunge, şi-au petrecut noaptea refugiaţi în podurile locuinţelor.

Nouă oameni au murit. Şapte s-au înecat, iar doi au făcut infarct de spaimă. Printre morţi este şi un copil, smuls de apă din braţele tatălui.

Autorităţile au trimis ajutoare şi urmează ca în scurt timp să începă vaccinarea populaţiei, mai ales că apa din fântâni nu mai este potabilă şi există riscul de apariţie a unei epidemii.

Cel mai recent bilanţ al inundaţiilor din Galaţi. În doar câteva ore, a plouat cât pentru doi ani. Sute de oameni au fost evacuaţi


În centrul judeţului au fost trimişi peste 500 de angajaţi ai ministerului de Interne, pompieri, jandarmi, poliţişti care curăţă mâlul şi apa cu 61 de utilaje.

Fundaţia Mereu Aproape şi Antena 3 reiau, din solidaritate pentru sinistraţii din Galaţi, campania “Apa trece, România rămane”

Mihai Gâdea, realizator al emisiunii "Sinteza Zilei", a transmis ediţia de joi din mijlocul sinistraţilor.

Primarul comunei Cuca, Vlad Mihăiţă, a vorbit despre inundaţiile catastrofale şi despre drama localnicilor. Potrivit acestuia, ceea ce s-a petrecut în comuna sa a fost o rupere de nori fără precedent.

De ce meteorologii nu au emis DIN TIMP o avertizare pentru zonele devastate de inundaţii


Urmăreşte AICI înregistrarea integrală a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close