Antena 3 CNN Actualitate Arad. Bărbat imobilizat la pat, considerat apt de muncă de către statul român

Arad. Bărbat imobilizat la pat, considerat apt de muncă de către statul român

Arad. Bărbat imobilizat la pat, considerat apt de muncă de către statul român
Sursa foto: Foto: videonews
30 Noi 2010   •   19:27

E imobilizat la pat, e hrănit cu linguriţa, dar statul îl trimite la muncă. E cazul unui bărbat din Arad, pe care soţia îl îngrijeşte ca pe un bebeluş, pentru că omul e paralizat. După ce 10 ani a avut pensie de handicap, acum este apt de muncă. Asta a decis comisia de evaluare, care a refuzat să-i prelungească indemnizaţia.

Acum 10 ani, Nicolaie Gag a suferit un atac cerebral. A căzut la pat şi a primit atunci pensie pentru grad II de handicap. Starea i s-a agravat, bărbatul a paralizat, aşa că în 2007 a primit gradul I de handicap şi dreptul să aibă însoţitor. Aceeaşi comisie, la ultima şedinţă de evaluare, a decis că omul e bun de muncă.

Pentru comisia de evaluare medicală cazul e cât se poate de simplu. Chiar dacă bărbatul a suferit şi o depresie, dar şi o fractură la picior în încercarea disperată de a se ridica din pat, omul e bun de muncă.

Şeful comisie de evaluare medicală a declarat că documentele medicale suplimentare pe care le-a adus faţă de anii trecuţi i-au condus la ideea că de fapt e o boală, nu handicap şi ca atare nu se poate înscrie în normele metodologice.

Soţia pacientului a făcut deja contestaţie, în speranţa că medicii evaluatori vor înţelege că un om care nu se poate mişca, nu poate fi trimis la muncă.


Un bărbat imobilizat la pat, este considerat de stat apt de muncă


×
Subiecte în articol: handicap
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close