Antena 3 CNN Actualitate Cum arată cel mai mare complex rezidențial pentru seniori, în România, la Snagov

Cum arată cel mai mare complex rezidențial pentru seniori, în România, la Snagov

Cu toții ne dorim o bătrânețe liniștită cu îngrijire de specialitate. Acum avem și posibilitatea să optăm pentru un astfel de loc de încredere în care să ne simțim în siguranță.

Cum arată cel mai mare complex rezidențial pentru seniori, în România, la Snagov
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Sep 2022   •   13:08

Situat in Snagov, în vecinătatea pădurii, cel mai mare complex rezidențial pentru seniori din România își propune să schimbe paradigma în ceea ce privește modul de viața la vârsta a treia.

Fiecare dintre noi își dorește ca bunicul sau părintele să ducă o viață sănătoasă și lipsită de griji și după vârsta a 3-a. Există acum un loc nou și modern care să îi ajute să aibă o bătrânețe liniștită. 

”Este un complex unic în România, este pentru prima dată când se construiește un centru așa de mare urmărindu-se un punct cheie: conceptul ”no step”, ”nicio treaptă” pentru rezident în tot complexul. Și ceea ce avem noi în plus avem un parc cu lac artificial la marginea pădurii Snagov” explică Iulian Pleșcan, CEO Vitalitas.

Complexul proiectat de la zero este gândit să deservească nevoia de siguranță, confort, liniște și îngrijire medicală a rezidenților săi care se pot bucura de jocuri, bază de recuperare cu sală de kinetoterapie sau fizioterapie. 

”Sunt două lucruri pe care le urmărim, avem terapia prin artă și avem psihologi dedicați pentru acest lucru. Putem face de la pian, la pictură. Și pe de altă parte socializarea este extrem de importantă.

Pe deoparte acasă vei fi vizitat o dată la ceva timp de familie, vei avea posibilitatea să socializezi, aici am organizat la fiecare 20 de camere, un spațiu de socializare. Acum fiind și luna septembrie, luna în care tragem un semnal de alarmă asupra bolilor mentale și Alzheimer. Trebuie să ne amintim cât de importante sunt jocurile pentru un pacient cu această afecțiune” explică CEO complexului.

Centrul de seniori oferă condiții optime pentru rezidenți independenți, persoane cu afecțiuni degenerative și ale bolilor de memorie, dar și seniori care au nevoie de recuperare medicală.

×
Subiecte în articol: Snagov complex
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close