Antena 3 CNN Actualitate Biletele de avion se vor scumpi accelerat

Biletele de avion se vor scumpi accelerat

Pandemia a dat peste cap cursul normal al companiilor de zbor. Acestea au fost nevoite să țină avioanele la sol și au înregistrat pierderi uriașe. Mii de angajați au fost dați afară și cei care au rămas au tăieri salariale. Pentru a mai recupera din paguba financiară, când se vor ridica toate restricțiile dde zbor, prețul biletelor de avion va crește accelerat.

Biletele de avion se vor scumpi accelerat
Sursa foto: Hepta
28 Apr 2020   •   12:56

În urma pandemiei, preţul biletelor de avion va creşte accelerat

Criza generată de restricţiile impuse de pandemia de coronavirus afectează numeroase industrii, însă una dintre cele mai grav afectate este cea aviatică.

De la debutul restricţiilor companiile din domeniu au fost nevoite să îşi reducă cheltuielile. Astfel Virgin a dat peste 3000 de oameni afară între care s-au aflat şi 600 de piloţi.

Compania Wizzair şi-a redus personalul cu 1200, iar cei rămaşi vor primi cu 30% mai puţini bani. Emirate "a invitat" mai multe zeci de angajaţi să se pensioneze.

Măsurile luate de companii din industria aeronautică nu au vizat doar cheltuielile salariale. Acestea au fost nevoite să îşi reducă şi flota, iar multe avioane au fost aduse la sol şi sunt ţinute în hangare.

Brussels Airline şi Luxair, compania naţională aeriană din Luxemburg, şi-au redus flota cu 50%, Rynair ţine la sol 113 avioane, iar British Airways şi Iberia ţin 34 respectiv 64 de avioane la sol.

Şi cea mai mare companie germană, Luftansa, plănuieşte să scoată din circulaţie pe o perioadă nedeterminată 72 de aeronave.

Biletele de avion se vor scumpi accelerat

 

×
Subiecte în articol: avion bilete
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close