Antena 3 CNN Actualitate Blestemaţi de soartă, UMILIŢI de cei care ar trebui să îi ajute. Bătrână bolnavă cu Alzheimer şi hematom cerebral, considerată SĂNĂTOASĂ de comisia de evaluare

Blestemaţi de soartă, UMILIŢI de cei care ar trebui să îi ajute. Bătrână bolnavă cu Alzheimer şi hematom cerebral, considerată SĂNĂTOASĂ de comisia de evaluare

Blestemaţi de soartă, UMILIŢI de cei care ar trebui să îi ajute. Bătrână bolnavă cu Alzheimer şi hematom cerebral, considerată SĂNĂTOASĂ de comisia de evaluare
de O.P.    |    27 Mai 2013   •   06:15

 Autorităţile continuă să batjocorească bolnavii. O femeie din Târgu Jiu, bolnavă de Alzheimer şi cu hematom cerebral, a fost tratată cu cinism de membrii comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap. Deşi femeia nu poate să meargă şi nu recunoaşte pe nimeni din familie, evaluatorii nu au considerat că are vreun handicap şi i-au dat aviz negativ.

La 83 de ani, bătrâna bolnavă de Alzheimer are nevoie, la fiecare pas, de ajutorul familiei. Nu poate să meargă şi nu ştie cine este. Iar oamenii cei mai apropiaţi sunt pentru ea nişte străini.

Mai mult, bătrâna devine uneori violentă şi se răneşte singură. Ca să o protejeze, nepoţii i-au tapetat pereţii cu polistiren. 

Membrii comisiei de evaluare nu au fost însă impresionaţi de situaţia în care se afla bătrâna. Au decis că nu are niciun handicap.

Rudele bătrânei vor să depună plângere penală împotriva membrilor comisiei de evaluare, pe care îi acuză de abuz în serviciu.

×
Subiecte în articol: handicap persoane cu handicap
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close