Antena 3 CNN Actualitate Bolnavă lăsată la mâna sorţii. Are retrad psihic accentuat, dar statul român consideră că se poatre îngriji singură

Bolnavă lăsată la mâna sorţii. Are retrad psihic accentuat, dar statul român consideră că se poatre îngriji singură

Bolnavă lăsată la mâna sorţii. Are retrad psihic accentuat, dar statul român consideră că se poatre îngriji singură
Sursa foto: Foto: videonews.ro
14 Noi 2013   •   10:06

Mama unei adolescente de 18 ani cu retard psihic accentuat şi cu grave tulburari de comportament trece prin momente cumplite. Înainte ca fiica ei să devină majoră, femeia îi era însoţitor personal şi primea indemnizaţie de la stat. Acum, comisia de încadrare în grad de handicap a considerat că tânăra se poate descurca singură şi i-a oprit mamei indemnizaţia. Asta cu toate că fata nu poate fi lăsată nicio clipă singură.

Tânăra a împlinit 18 ani de curând, iar "cadoul" autorităţilor a fost să o lase fără certificatul de încadrare în grad de handicap. Mama a făcut toate demersurile pentru unul nou, însă nu i s-a mai acordat şi însoţitorul personal.

Mama fetei, care până acum i-a fost şi însoţitor personal, va trebui să îşi caute de muncă pentru a supravietui. Însa marea problemă este că nu va mai avea cine să aibă grijă de fată.

Mama fetei a făcut contestaţie, dar speranţele să fie admisă sunt minime pentru că nu s-ar încadra în grila standard de evaluare. Iar răspunsul ar putea veni şi după patru luni.

×
Subiecte în articol: handicap
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close