Antena 3 CNN Actualitate Bucureştenii se vor bucura de cea mai mare pasarelă pietonală din România

Bucureştenii se vor bucura de cea mai mare pasarelă pietonală din România

Bucureştiul va avea o nouă pasarelă pietonală de ultimă generaţie. Aceasta va face legătura între sectorul 4 şi oraşul Popeşti Leordeni. Construcţia va avea pistă de biciclete, lifturi pentru persoanele cu dizabilităţi şi toalete. Lucrările ar trebui să fie gata în luna august.

Bucureştenii se vor bucura de cea mai mare pasarelă pietonală din România
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iun 2020   •   15:20

Datorită unui parteriat între Primăria Sectorului 4 şi cea a oraşului Popeşti Leordeni, bucureştenii se vor bucura de cea mai mare pasarelă pietonală din România.

''Numărul de persoane pe care îl estimăm că vor trece pe această pasarelă zilnic este între 8 şi 12 mii de persoane. Este prevăzută cu doi stâlpi şi asta este extrem de interesant, faptul că un stâlp se găseşte în oraşul Popeşti Leordeni, iar celălalt stâlp se găseşte în sectorul 4'', a spus primarul Daniel Băluţă.

Construţia de aproape 200 de metri pătraţi va trece peste liniile de metrou aflate la suprafaţă.

Aceasta este prevăzută cu balustradă metalică, are semnalizare corespunzătoare pentru transportul pe biciclete, benzi ceramice de direcționare a persoanelor cu deficiențe de vedere, plus suprafețe anti-derapante.

Şoferii vor putea să-şi lase maşinile în parcarea care va fi curând amenajată în zona metroului.

Valoarea proiectului depăşeşte 6 milioane de lei iar, 80% din bani au fost asiguraţi din bugetul local al Primăriei Oraşului Popeşti-Leordeni. Termenul de finalizare este luna august.

×
Subiecte în articol: pasarela sectorul 4 Daniel Băluţă
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close