Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu, declarații după întâlnirea cu Klaus Iohannis: „ALDE susține reforma justiției”

Călin Popescu Tăriceanu, declarații după întâlnirea cu Klaus Iohannis: „ALDE susține reforma justiției”

Călin Popescu Tăriceanu, declarații după întâlnirea cu Klaus Iohannis: „ALDE susține reforma justiției”
05 Iun 2019   •   12:34

UPDATE Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu delegaţia ALDE pentru stabilirea ”direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai” s-au finalizat.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este de acord cu implementarea referendumului și a temelor constituite pe baza acestuia.

”Suntem de acord cu interzicerea amnistiei și grațierea faptelor de corupție, element care a constituit prima întrebare la referendum.În privința celei de-a doua întrebări de la referendum i-am spus că suntem de acord și că avem rezerve foarte serioase în privința extinderii dreptului de a ataca la Curtea Constituțională ordonanțele emise de Guvern, deoarece ar rezulta un Guvern extrem de slăbit care nu ar mai putea exercita funcția de legislativ delegat de către Parlament, cât și transformarea Curții Constituționale într-un arbitru politic”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

”I-am explicat președintelui că nu am fost împotriva temelor referendumului, ci ne-am opus împotriva faptului că Referendumul pe Justiție s-a susținut în aceeași zi cu alegerile europarlamentare”, a adăugat liderul ALDE.

----------------------------

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a început  consultările de la Palatul Cotroceni iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis pentru stabilirea ”direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai”.

Delegaţia ALDE este condusă de presedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu. Din delegaţie fac parte secretarul general Daniel Chiţoiu, vicepreşedintele Graţiela Gavrilescu, deputatul Varujan Vosganian şi senatorul Ionuţ Sibinescu.

Consultările au început marţi cu delegaţiile PNL, USR şi UDMR şi vor continua miercuri cu reprezentanţii PMP, ALDE, grupului parlamentar PRO Europa, grupului parlamentar al minorităţilor naţionale şi Partidului Social Democra.

×
Subiecte în articol: ALDE cotroceni Klaus Iohannis
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close