Antena 3 CNN Actualitate Când va fi gata patinoarul lui Ion Ţiriac. Iată cât l-a costat până acum construcția din Otopeni

Când va fi gata patinoarul lui Ion Ţiriac. Iată cât l-a costat până acum construcția din Otopeni

Când va fi gata patinoarul lui Ion Ţiriac. Iată cât l-a costat până acum construcția din Otopeni
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Sep 2016   •   15:45

Patinoarul construit de omul de afaceri Ion Ţiriac, cu o sumă cuprinsă între 3,5 şi 3,9 milioane de euro, va fi inaugurat la 15 octombrie, acesta fiind doar prima arenă din cadrul complexului sportiv pe care fostul jucător de tenis intenţionează să îl ridice pe aproximativ 20 de hectare în oraşul Otopeni, scrie capital.ro.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate pe şantierul patinoarului, amplasat vizavi de Aeroportul Henri Coandă, Bogdan Enoiu, preşedintele turneului de tenis BRD Năstase Ţiriac Trophy şi un apropiat al lui Ion Ţiriac, a declarat că patinoarul are 500 de locuri, dar se va putea extinde în viitor la 1.000.

"Este o investiţie mare, domnul Ţiriac are cam 120 de hectare aici şi complexul sportiv se va întinde pe 20 de hectare. S-a început cu patinoarul, iar lucrările au demarat acum şase săptămâni. Va fi un patinoar acoperit cu 500 de locuri, dar se poate extinde în viitor şi la 1.000. Va funcţiona 11 luni pe an şi îi va deservi pe copii şi pe toţi cei care vor dori să patineze. Deci copii de 5-6 ani, dar şi sportivii de la patinaj artistic, precum şi cluburile profesioniste de hochei. Undeva sus (n.r. - deasupra vestiarelor) a ieşit loc şi de o sală de gimnastică. Termenul de predare al patinoarului este 15 octombrie, iar la sfârşitul lui septembrie încep probele la gheaţă. La câteva săptămâni de la finalul Jocurilor Olimpice vedem deja prima arenă sportivă, făcută de un investitor privat, nu de autorităţi. Costurile aproximativ 3,5-3,9 milioane de euro pentru finalizare, iar în fiecare an se adaugă costurile de întreţinere", a spus Enoiu.

×
Subiecte în articol: Otopeni tenis
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close