Antena 3 CNN Actualitate Caracatița mafiei sufocă România. Până unde ajung ramificațiile interlope

Caracatița mafiei sufocă România. Până unde ajung ramificațiile interlope

După Decembrie 1989, România și-a luat libertate înapoi. A scăpat de dictatura comunistă, dar a ajuns să cunoască alta. Dictatura clanurilor.

Caracatița mafiei sufocă România. Până unde ajung ramificațiile interlope
Sursa foto: Hepta
de Mirabela Vasile    |    15 Aug 2020   •   22:15

Craiova a fost locul unde după Revoluție, puștiul talentat la box, devenit chiar campion balcanic, Mihai Pârvu zis Caiac a ajuns cel mai de temut interlop al anilor 90. El și a construit popularitatea pe interdicția dată țiganilor de a mai accesa centrul Craiovei.

Caiac a adunat în jurul lui pe mulți care aveau înclinații infracționale: Gigioc, Roșianu, Cimino, sau Ilie Pușcărie. Au fondat grupul Frăția, au pus muna pe 20% din piața Croivei și au deschis restaurante, însă cei mai mulți bani îi obținea din cămătărie. Caiac a fost omorât prin împușcare după ce la un joc de poker a fost dibuit că joacă cu cărți măsluite de către alt interlop, Cătălin Mavriche. Acesta a fost condamnat cu închisoare la 18 ani de pușcărie.

Istoria nu s-a schimbat. Un șef interlop moare, altul îi ia locul. O grupare nu e singulară. Ani în șir, clanurile interlope au devenit din ce în ce mai numeroase.

Unde se află originea interlopilor de lux din România

Toți au urmărit banul din afaceri murdare, cămătărie, trafic de persoane sau droguri. În 2008 fostul ministru de Interne Cristian David a făcut o mărturisire curajoasă la vremea la care Craiova mai vuia după aasinarea lui Caiac.

”Există anumite legături directe sau indirecte între polițiști, magistrați și politiceni locali cu reprezentanții acestor grupări. Noutatea este că am curaj să spun acest lucru”, spunea David la vremea respectivă.

Azi, la ani distanță de evenimentele de atunci vorbim tot de interlopi și de afacerile lor. Nu au dispărut, nu s-au potolit, s-au sofisticat. Craiova e acum originea interlopilor de lux, care și-au întins tentaculele peste ocean. În SUA, în Mexic, la Cancun.

×
Subiecte în articol: clanuri mafie
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close