Antena 3 CNN Actualitate Care sunt costurile din spatele cazului Elodia. Cheltuielile, suportate de statul român

Care sunt costurile din spatele cazului Elodia. Cheltuielile, suportate de statul român

Care sunt costurile din spatele cazului Elodia. Cheltuielile, suportate de statul român
de O.P.    |    19 Iun 2014   •   06:21

Cel mai mediatizat caz din România, cel al Elodiei Ghinescu, s-a încheiat după 7 ani de la dispariţia avocatei. Până la decizia finală, magistraţii au dat 43 de termene şi amânări.  Iar expertizele judiciare, criminalistice şi operaţiunile de căutare au fost suportate de statul român.

Cazul Elodia a costat statul român 125.000 de lei, potrivit jurnaliştilor de la Gândul.info. Din aceşti bani, o bună parte a fost alocată multiplelor expertize criminalistice, judiciare şi operaţiunilor de căutare. 

Numai substanţele folosite la expertizele genetice judiciare au fost estimate la 77.000 lei, iar pe combustibil au fost cheltuiţi peste 2.200 de lei.
Procurorii care au gestionat acest caz au evitat să detalieze costurile investigaţiilor, deşi în primii trei ani de anchetă au fost făcute lunar expediţii pentru căutarea cadavrului Elodiei Ghinescu.

După 5 ani de la de la dispariţia Elodiei, cazul a fost preluat de procurorii Parchetului General , care in primele 3 luni au dispus o expertiză a comportamentului simulat, două constatări tehnico-ştiinţifice şi o expertiză de identificare judiciară a amprentelor papilare în cadrul căreia au fost examinate 64 de probe.

De asemenea, au mai fost efectuate cinci expertize de genetică judiciară şi de identificare a amprentelor papilare, o expertiză IT şi una treseologică.

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close