Antena 3 CNN Actualitate Casa Poporului, cea mai cunoscută clădire din România, nu are autorizaţie ISU

Casa Poporului, cea mai cunoscută clădire din România, nu are autorizaţie ISU

Casa Poporului, cea mai cunoscută clădire din România, nu are autorizaţie ISU
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    19 Noi 2015   •   10:38

Palatul Parlamentului, cea mai mare şi mai cunoscută clădire din România, NU are autorizaţie ISU. Casa Poporului funcţionează aşa de zeci de ani.

Construcţia nu are documentul administrativ prin care inspectoratele pentru situaţii de urgenţă ar trebui să certifice îndeplinirea cerinţei esenţiale de "securitate la incendiu".

Prin îndeplinirea cerinţei "securitate la incendiu" trebuie ca instalaţiile, construcţiile şi amenajările să fie proiectate şi executate astfel încât pe toată durata de viaţă a acestora, în cazul unui incendiu, să fie asigurate următoarele cerinţe: estimarea stabilităţii elementelor portante pentru o perioadă determinată de timp, limitarea apariţiei şi propagării focului şi fumului în interiorul construcţiei, securitatea forţelor de intervenţie, limitarea incendiului la vecinătăţi şi posibilitatea evacuării oamenilor în condiţii de siguranţă sau salvarea acestora prin alte mijloace.

Precizarea făcută de Palatul Parlamentului :

În Palatul Parlamentului există un detașament de pompieri, special înființat, intervenția pentru stingerea unui posibil incendiu fiind dublată de formațiunile de intervenție organizate la nivelul structurilor Camerei Deputaților, care ar fi predispuse la un risc mai mare de incendiu. Îndrumarea și controlul activității de apărare împotriva incendiilor se efectuează în mod sistematic, prin structurile proprii ale serviciilor instituției, precum și prin structura special creată a Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF), înființată la Palatul Parlamentului prin HGR nr. 366/1995 și, ulterior, prin Legea nr.307/2006.  În plus, la toate locurile de muncă, inclusiv în birourile și sălile reprezentative, sunt stabilite regulile și măsurile necesare de prevenire și stingere a incendiilor. Încă din faza de proiect a clădirii, au fost prevăzute măsuri și soluții tehnice pentru securitatea la incendiu, fiind aplicate criteriile și nivelurile de performanță privind siguranța la foc din normativele și standardele specifice în vigoare la data respectivă. Clădirea dispune de instalații de detecție, semnalizare și anunțare a incendiilor, de stingere cu hidranți (interior și exterior), instalații de sprinkere cu apă pulverizată și gaz inert, stingătoare portative de incendiu și alte mijloace individuale de protecție și intervenție în caz de incendiu.

×
Subiecte în articol: casa poporului palatul parlamentului ISU
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close