Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Transporturilor, gest în premieră absolută la Antena 3. "Anul acesta spargem pragul!"

Ministrul Transporturilor, gest în premieră absolută la Antena 3. "Anul acesta spargem pragul!"

Ministerul Transporturilor este unul dintre câştigătorii Legii bugetului pe 2021.

Ministrul Transporturilor, gest în premieră absolută la Antena 3. "Anul acesta spargem pragul!"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    12 Feb 2021   •   19:31

Ministerul condus de Cătălin Drulă primeşte 14,1 miliarde de lei, sumă care aduce o creştere de 10 la sută faţă de precedenta alocare bugetară.

Ministrul Drulă a enumerat, în direct la Antena 3, tronsoanele de autostradă care urmează să fie finalizate în decursul acestui an, în timp realizatorul Cătălina Porumbel a calculat rezultatul final. Calculul include tronsoanele de drum expres.

"40 de kilometri pe tronsonul Craiova - Piteşti, 9 kilometri pe tronsonul Ungheni - Târgu Mureş (autostrada A3), 29 kilometri pe tronsonul Sebeş - Turda,12 kilometri de drum expres pe centura municipiului Satu Mare şi 5,7 kilometri de legătură între Vama Giurgiu şi DN5", a inventariat ministrul transporturilor.

"Sunt 95,7 kilometri, domnule ministru", i-a atras atenţia Cătălina Porumbel.

Cătălin Drulă: 1.000 km de autostrăzi şi drumuri expres în România, în 2021

Cătălin Drulă a estimat că, ţinând cont de acest calcul, în România vor fi în exploatare la finele anului trecut circa 1.000 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres.

Ministrul a reconfirmat problemele de pe tronsonul Chețani - Câmpia Turzii din autostrada A3 Transilvania. Constructorul, în insolvență, este vizat de o reziliere de contract, a spus Cătălin Drulă. 

"Nu au bonitate financiară, dar încă încercăm să salvăm contractul", a precizat ministrul. 

"Legat de autostrada spre munte, Ploieşti - Braşov, pot să vă spun că astăzi (vineri), a fost semnat contractul pentru proiectul tehnic.

Este prima dată în 16 ani când se face ceva concret. De luni, compania semnatară începe să lucreze la studiile de teren, la proiectarea podurilor, a tunelurilor.

Cătălin Drulă: Prima dată în 16 ani când se face ceva pentru Autostrada Ploieşti-Braşov

Le-am cerut un traseu modern, cu tuneluri în zona montană dificilă. Probabil că va fi un tunel de 2 kilometri la Sinaia şi unul de 4 kilometri la Buşteni", a explicat ministrul.

El a mai spus că intenţionează să prezinte progresul lucrărilor pe un site web special dedicat şi a precizat că, până la începerea lucrărilor, vor fi realizate proiecte punctuale de ridicare a unor pasarele pietonale, de instalare a unor lifturi şi de construire a unor pasaje şi sensuri giratorii la Sinaia, Azuga şi la Predeal.

"Soluţia definitivă, care ne va scăpa de traficul infernal din weekend, este autostrada", a concluzionat ministrul transporturilor.

 

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă autostrazi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close