Antena 3 CNN Actualitate Caz incredibil: Tânără gravidă, dependentă de heroină, ajutată de medici să nască prin cezariană

Caz incredibil: Tânără gravidă, dependentă de heroină, ajutată de medici să nască prin cezariană

Caz incredibil: Tânără gravidă, dependentă de heroină, ajutată de medici să nască prin cezariană
Sursa foto: Foto: clevelandmovieblog.com
04 Aug 2011   •   20:40

Caz medical rar în capitală! Doctorii de la Spitalul Universitar au reuşit să salveze o gravidă dependentă de heroină şi să-i aducă pe lume, sănătos, copilul. Din cauza drogurilor, inima femeii nu mai funcţiona normal. Problema cardiacă a gravidei era atât de gravă încât aceasta a intrat în comă.

Tânăra a ajuns la Spitalul Universitar în comă. Doctorii au descoperit imediat că sarcina ei ajunsese la termen. Aşa că i-au făcut de urgenţă cezariană, iar copilul a fost salvat. Dar mama a rămas în continuare în stare gravă. Medicii au aflat că femeia era consumatoare de heroină, iar testele au scos la lumină şi cauza comei sale.

Aceasta era o endocardită a valvelor inimii cu un germene, un stafilococ care se găseşte pe piele cauza cea mai probabilă fiind injecţiile nesterile.

Stafilococul a ajuns în sânge şi a fost purtat către inimă şi creier, unde s+a instalat. Valava mitrală a inimii se poate rupe în orice moment.

Imediat ce starea ei a fost stabilă, ea a fost transferată la Spitalul Matei Blaş, unde au reapărut complicaţiile.

Cazul femeii de 21 de ani i-a şocat chiar şi pe medici.

Medicii nu pot spune momentan dacă femeia va trăi sau nu. Copilul pe care l-a adus pe lume e însă sănătos şi a fost luat deja de tată şi bunici.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close