Antena 3 CNN Actualitate Ce va face Rusia dacă SUA mută focoasele nucleare în România. Băsescu: ''A doua zi, rușii ar muta...''

Ce va face Rusia dacă SUA mută focoasele nucleare în România. Băsescu: ''A doua zi, rușii ar muta...''

Ce va face Rusia dacă SUA mută focoasele nucleare în România.  Băsescu: ''A doua zi, rușii ar muta...''
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
18 Aug 2016   •   23:19

O informație publicată de site-ul EurActiv.com a făcut valuri în România. Conform acesteia, SUA ia în calcul să mute arsenalul nuclear de la baza turcă Incirlik în România. Ba mai mult, sursa spune că SUA ar fi început deja mutarea. Fostul președinte al României, Traian Băsescu, infirmă o astfel de posibilitate, oferind și argumente, scrie stiripesurse.ro.

Pentru mutarea arsenalului nuclear, trebuie să existe o înțelegere SUA-Rusia. Un alt argument ar fi acela că bombele trebuie depozitate în condiții de care România nu dispune momentan, dar și că aceste arme nu pot fi lansate dacă ar fi duse la Deveselu pentru că acolo nu e pistă de avion.

”Aceste bombe nucleare nu se lasă pe câmp, ca morcovii. Ele trebuie băgate în silozuri, sub pământ, acoperit cu carcase din ciment ca să nu poată fi lovite cu alte bombe. La Incirlik se află bombe, nu rachete. Ca să mute bombele, SUA are nevoie de acordul Rusiei. A doua zi, dacă ar muta bombele americanii, rușii ar muta tot atâtea bombe la Marea Neagră, în Crimeea.

La Deveselu, bombele nu pot si duse pentru că nu există pistă pentru avion.”, a spus Traian Băsescu la un post TV.

×
Subiecte în articol: focoase nucleare Deveselu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close