Antena 3 CNN Actualitate Cluj: Şcoala Populară de Arte 'Tudor Jarda' vă invită la un atelier de creaţie de mărţişoare

Cluj: Şcoala Populară de Arte 'Tudor Jarda' vă invită la un atelier de creaţie de mărţişoare

Cluj: Şcoala Populară de Arte 'Tudor Jarda' vă invită la un atelier de creaţie de mărţişoare
Sursa foto: Foto: Antena 3
12 Feb 2012   •   20:55

Încep pregătirile pentru luna martie. Clujenii cu deprinderi în lucrul de mână artizanal sunt aşteptaţi să îşi demonstreze măiestria la un atelier de creaţie de mărţişoare, care va fi deschis între 13 şi 17 februarie, la Şcoala Populară de Arte 'Tudor Jarda,' informează Agerpres.
   
Pentru realizarea mărţişoarelor vor fi folosite în principal materiale reciclabile, iar participanţii la atelier trebuie să aducă cu ei o foarfecă, ace de cusut, papiote de aţă colorată, culori tempera, pensule numerele 2 şi 4, coli A4 din carton colorat, precum şi dopuri de plută, mărgele, nasturi, bucăţi de materiale textile cu imprimeuri, precum şi şnururile de mătase alb-roşu. Participanţii vor dona şcolii câte două dintre mărţişoarele realizate.
   
Şcoala Populară de Arte 'Tudor Jarda' l-a omagiat, în aceste zile, la împlinirea a 90 de ani de la naştere, pe folcloristul şi compozitorul al cărui nume îl poartă unitatea şcolară. Tudor Jarda (1922-2007) a fost director al Operei Naţionale din Cluj (1975-1981) şi profesor de armonie la Academia de Muzică 'Gheorghe Dima' (1948-1984). Este autorul lucrărilor muzicale 'Neamul Şoimăreştilor', 'Pădurea vulturilor', 'Luceafărul de ziuă', 'Dreptul la viaţă', 'Înger şi demon', 'Horea', 'Nunta ţărănească', etc. A fost distins cu Ordinul Naţional pentru Merit în Grad de Cavaler. Tudor Jarda este, de asemenea, cetăţean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca.

×
Subiecte în articol: martie cetatean de onoare Cluj-Napoca
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close