Antena 3 CNN Actualitate DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ. Scrisoarea oficială care va ajunge în scurt timp la președintele Klaus Iohannis

DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ. Scrisoarea oficială care va ajunge în scurt timp la președintele Klaus Iohannis

DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ. Scrisoarea oficială care va ajunge în scurt timp la președintele Klaus Iohannis
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Aug 2017   •   14:45

Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale îi va trimite preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care cere sancţionarea fostului şef SRI, George Maior, pentru că acesta nu a dat curs solicitărilor comisiei. 

Decizia a fost luată în ședința de luni, iar motivul este acela că George Maior nu a răspuns întrebării dacă a fost în acea noapte a alegerilor în sufrageria lui Gabriel Oprea.

Propunerea prezentă a fost făcută de deputatul PSD Liviu Pleșoianu.

În acest caz, președintele Klaus Iohannis va trebuie să decidă ce va face în acest caz și dacă îl va chema pe George Maior, în prezent ambasador al României în SUA.

Președintele Comisiei de anchetă, Oana Florea, a declarat luni, la Antena 3, că nu are mari așteptări de la aceste două decizii luate de comisie, respectiv scrisoarea către Iohannis în cazul Maior și întâlnirea membrilor cu ministrul Justiției, pentru a discuta cazul Kovesi.

"Domnul Tudorel Toader îşi va exercita rolul de mediator şi în cursul acestei săptămâni Biroul Comisiei de anchetă va avea o întâlnire cu procurorul general (...) pentru discuţii pe tema dosarului clasat solicitat de Comisia noastră", a afirmat Oana Florea, după şedinţa de luni a Comisiei de anchetă privind prezidenţialele din 2009. 

"Preşedintele Senatului va face demersurile necesare. Întrucât instanţa este acum în vacanţă, după sesizare şi după pronunţarea deciziei CCR, oricum comisia se va închide. Oricum cred că este util pentru viitor un punct de vedere al CCR pe această temă, dar pe noi la acest moment nu ne ajută", a mai spus Oana Florea.

Ea a precizat că întâlnirea se va desfăşura în biroul ministrului Justiţiei miercuri sau joi.

Membrii comisiei de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 au anunțat, luni, că se vor întâlni cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, în această săptămână, pentru a discuta cazul șefi DNA, Laura Codruța Kovesi.

Primul care a fost audiat de parlamentari a fost Dan Andronic, cel care a făcut dezvăluiri despre întâlnirea şefilor serviiciilor secrete în locuinţa lui Gabriel Oprea.

Pe 24 aprilie, Parchetul a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în dosarul care vizează alegerile prezidențiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a spus că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. El a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: George Maior Dan Andronic Klaus Iohannis
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close