Antena 3 CNN Actualitate Copaci doborâţi, zone arse şi resturi metalice | Imagini în exclusivitate din locul unde s-a prăbuşit drona de la Plauru

Copaci doborâţi, zone arse şi resturi metalice | Imagini în exclusivitate din locul unde s-a prăbuşit drona de la Plauru

Antena 3 CNN a prezentat, în exclusivitate, miercuri seara, la emisiunea "În Fața Națiuni", imagini de la locul unde s-a prăbușit drona a cărei existență a fost negată insistent de oficialii români timp de două zile.

Copaci doborâţi, zone arse şi resturi metalice | Imagini în exclusivitate din locul unde s-a prăbuşit drona de la Plauru
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cătălina Smereca    |    06 Sep 2023   •   20:02

Locul respectiv se află în pădure, în apropierea localității tulcene Plauru.

Imaginile filmate de echipa Antena 3 CNN lasă să se vadă copaci rupți, zone de teren arse și chiar resturi metalice.

Asta, în condițiile în care echipele de căutare ale MApN au cercetat zona în cursul zilei de miercuri și au ridicat rămășițele dronei, pentru a stabili dacă aceasta aparținea, într-adevăr Rusiei.

Citește și: "Dacă se confirmă că drona aparține Rusiei, situația este inadmisibilă. România este foarte bine apărată!" | Președintele Iohannis, primele declarații după confirmarea oficială a găsirii resturilor unei drone pe teritoriul românesc

"Am reușit să găsim locul în care acest aparat ar fi căzut în pădure. Ei bine, se pare, potrivit imaginilor, că ar fi vorba despre un aparat de dimensiuni mari, judecând după aparentele urme la impactul cu solul. 

Aici s-a format și un crater, care a fost acoperit, se pare, cu paie și cu foarte multe crengi. Tot aici am găsit și câteva bucăți din această dronă. Am găsit și foarte mult carbon, dar și șuruburi care au rămas aici după ce anchetatorii au plecat.

Mai mult decât atât, după acest impact, copacii au ars, au fost practic doborâți, mulți dintre ei, și se văd foarte multe crengi în zonă.

Vă spuneam că zona este una destul de mare, așa că ne gândim la un aparat de dimensiuni mari. Cei de la MApN s-au retras în jurul orei 18, spunând că în acest moment zona este sigură, că nu există niciun pericol", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Cătălina Smereca.

 

×
Subiecte în articol: Plauru padure drona MApN
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close