Antena 3 CNN Actualitate Corlăţean: Reacţiile lui Traian Băsescu faţă de extremismul ungar nu sunt credibile

Corlăţean: Reacţiile lui Traian Băsescu faţă de extremismul ungar nu sunt credibile

Corlăţean: Reacţiile lui Traian Băsescu faţă de extremismul ungar nu sunt credibile
de M.T.    |    19 Aug 2013   •   09:25

Reacţiile lui Traian Băsescu faţă de extremismul ungar nu sunt credibile, spune ministrul de Externe.

Titus Corlăţean a adus în discuţie episodul din 2010, când Traian Băsescu nu a fost la fel de vehement în faţa unor declaraţii similare. Ba mai mult, le-a mulţumit lui Laszlo Tokes şi Viktor Orban pentru că l-au ajutat să câştige alegerile.

Ministrul de Externe condamnă lipsa de reacţie a lui Traian Băsescu faţă de abuzurile Parlamentului ungar din 2010, atunci când s-a aprobat legea care contestă Trainonul.

„În vara respectivă, Băsescu a stat la masă cu Tokes şi cu Orban, fără a face comentariile pe care ar fi trebuit să le facă”, a spus Corlăţean.

În urmă cu trei ani, Traian Băsescu le mulţumea liderilor grupului Fides din Ungaria pentru susţinerea la alegerile prezidenţiale.

Acum, după scandalul Jobbik, preşedintele şi-a schimbat declaraţiile la adresa liderilor unguri.

Titus Corlăţean promite că va propune la următoarea şedinţă de Guvern, completarea legii care îinterzice manifestările extremiste.

„Trebuie să punem în practică legea. Atacurile extremiste trebuie interzise, pentru că avem o lege. Ani de zile, această chestiune asta a fost tolerată”, a spus ministrul de Externe.

În urmă cu câteva zile,ambasadorul României la Budapesta, Victor Nicula, a fost chemat la Ministerul de Externe ungar.

Oficialul român a fost rugat să dea explicaţii în legătură cu declaraţiile lui Titus Corlăţean referitoare la extremismul ungar.

Ministrul de Externe ungar a negat strategia de recucerire a Transilvaniei şi reluarea tratatelor de pace de la Versailles.


×
Subiecte în articol: Titus Corlăţean ministrul de externe
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close